Surpriza din pungile de cereale, pe Aeroportul Otopeni: Inspectorii vamali au găsit, ascunse, 4 kg de bijuterii din aur

07 aug. 2023
1019 afișări
Surpriza din pungile de cereale, pe Aeroportul Otopeni: Inspectorii vamali au găsit, ascunse, 4 kg de bijuterii din aur
Surpriza din pungile de cereale, pe Aeroportul Otopeni: Inspectorii vamali au găsit, ascunse, 4 kg de bijuterii din aur. Sursa foto: Autoritatea Vamală Română

Inspectorii vamali de la Aeroportul Otopeni au descoperit luni, 7 august, surpriza din pungile de cereale. Două femei aveau, ascunse, aproximativ 4 kg de bijuterii din metal galben și alb, în valoare de aproximativ 614.000 lei. Acestea călătoreau pe ruta Istanbul – Otopeni și aveau de gând să introducă bijuteriile ilegal în țară.

Totodată, autoritățile transmit că au descoperit sâmbătă, 5 august, 10.000 țigarete, în valoare estimată de aproximativ 13.500 lei.

Surpriza din pungile de cereale, pe Aeroportul Otopeni: 4 kg bijuterii din aur

Țigarete și bijuterii în valoare de aprox. 630.000 lei confiscate de inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători – Compartiment Călători, transmite Autoritatea Vamală Română într-un comunicat.

Luni, 7 august 2023, în baza analizei de risc, inspectorii vamali au selectat în vederea controlului vamal două pasagere care călătoreau pe ruta Istanbul – Otopeni. În urma controlului asupra bagajelor, autoritățile au descoperit ascunse în diferite articole de îmbrăcăminte și pungi cu cereale, bijuterii din metal galben în cantitate brută de 3081, 67 grame și bijuterii din metal alb în cantitate brută de 555,5 grame.

Valoarea bijuteriilor reținute în vederea confiscării, este de aproximativ 614.000 lei, transmite sursa citată.

Inspectorii vamali au descoperit și 10.000 de țigarete

Sâmbătă, la data de 5 august 2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Gr.I Otopeni Călători – Compartiment Călători – Direcția Regională Vamală București, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București – Otopeni au avut parte de o altă surpriză.

În urma unor controale specifice desfășurate în vederea combaterii traficului cu produse din tutun, au reținut în vederea confiscării de la o pasageră care circula pe ruta Otopeni – Luton, 10.000 țigarete marca DUNHILL, bunuri nedeclarate și sustrase de la controlul vamal. Valoarea acestora a fost în valoare de aproximativ 13.500 lei.

Întrucât există suspiciuni că sunt întrunite elementele constitutive ale unor infracțiuni, cazurile au fost predate către instituția competentă în vederea efectuării cercetărilor, a transmis sursa citată.

Cookies