Supraviețuitoare a teribilului accident din județul Iași. Gravida din ambulanță a născut, câteva ore mai târziu, un băiețel

01 feb. 2022
4368 Afișari
Supraviețuitoare a teribilului accident din județul Iași. Gravida din ambulanță a născut, câteva ore mai târziu, un băiețel

Ambulanța lovită de camion, în accidentul cumplit de marți dimineață din Iași, transporta, la spital, o gravidă aflată în ultimele luni de sarcină. În urma impactului, ambulanţa a fost proiectată în urma coliziunii la 100 de metri faţă de locul accidentului.

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, aflată la prima sarcină, se îndrepta spre spital, când ambulanța în care se afla a fost lovită de un camion scăpat de sub control. Din fericire, atât pacienta gravidă, cât și soferul din ambulanță și asistenta au scăpat cu viață din accident.

Gravida era dusă de urgență la spital pentru că i se declanșase nașterea, la 37 de săptămâni de sarcină. Tânăra, din Fărcășeni, comuna Strunga, a născut câteva ore mai târziu după tragedie. Ea a adus pe lume un băiețel, și ambii se află în afara oricărui pericol la Maternitatea Elena Doamna de la Iași.

„Pacienta era însărcinată în 36 de săptămâni, s-au rupt membranele, nașterea era declanșată. A ajuns la noi, unde a fost testată rapid, a ieșit pozitivă și a fost dusă la Maternitatea Elena Doamna”, a precizat dr. Bogdan Doroftei, directorul medical al Maternității Cuza Vodă.

„Am evaluat atât gravida, cât și fătul, și starea lor este bună, nu au fost afectați în niciun fel de accident”, a spus dr. Răzvan Socolov, pentru Antena 1.

Un accident extrem de grav a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 7.00, la ieşirea din localitatea Bălţaţi spre Târgu Frumos, pe DN28 Iași-Târgu Frumos. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma incidentului rutier.

Ștefan Mandachi, unul dintre activiștii din Moldova, care militează pentru construcția autostrăzii Moldova, a acuzat guvernanții că sunt autorii morali ai carnagiul de la Sârca, întrucât acolo ar fi trebuit să fie o autostradă.

Accident în localitatea Sârca, județul Iași. 7 persoane decedate și 3 supraviețuitori/ Sursa: Ziarul de Iași
Accident în localitatea Sârca, județul Iași. 7 persoane decedate și 3 supraviețuitori/ Sursa FOTO: Ziarul de Iași

Cum s-a produs accidentul din Iași

Din cercetările efectuate s-a constatat faptul că în accident au fost implicate trei vehicule, respectiv un autocamion, o ambulanţă şi un microbuz. În urma impactului, mai multe persoane au fost rănite, iar pentru o parte dintre acestea a fost constatat decesul.

Au fost implicate: un camion, care transporta agregate, un micorbuz (cu numere de Iaşi) şi o ambulanţă, care transporta o femeie gravidă. Şoferul camionului a decedat şi alte şase persoane din microbuz. Ambulanţa a fost proiectată în urma coliziunii la 100 de metri faţă de locul accidentului. La faţa locului au fost trimise multiple echipaje de intervenţie şi de prim ajutor.

 

Cookies