Supraimpozit de 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite. Propunerea a fost făcută de Consiliul Local al Sectorului 6

16 feb. 2021
187 Afișari
Supraimpozit de 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite. Propunerea a fost făcută de Consiliul Local al Sectorului 6

Consiliul Local al Sectorului 6 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%.

Proiectul prevede că se aprobă Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Sectorului 6.

Majorarea impozitului poate fi cu 100%, 200%, 300%, 400% sau cu 500%, în funcţie de starea clădirii sau a terenului, care va fi evaluată de către organul de control, pe baza unui punctaj, scrie G4Media.

Excepție de la majorarea impozitului

Potrivit Regulamentului, fac excepţie de la majorarea impozitului clădirile/terenurile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării/amenajării terenului şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 este abilitată să efectueze verificări pe raza Sectorului 6 şi să întocmească fişa de evaluare, nota de constatare, somaţia şi procesul-verbal de conformitate.

Nota de constatare va fi însoţită în mod obligatoriu de schiţe foto care să ateste starea clădirii/terenului la data inspecţiei.

Conducătorul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 poate constitui, prin decizie, comisii mixte de verificare.

După identificarea şi evaluarea clădirii/terenului neîngrijite/neîngrijit, prin grija Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 proprietarul va fi somat până în data de 30 aprilie a fiecărui an fiscal în care s-a constatat starea clădirii/terenului, după caz, să efectueze lucrările de întreţinere/îngrijire necesare până la data de 15 noiembrie şi să menţină în continuare clădirea/terenul în stare de întreţinere/îngrijire.

Dacă pe parcursul anului respectiv proprietarul clădirii/terenului s-a conformat somaţiei, se încheie proces-verbal de conformitate.

În cazul în care, după expirarea termenului acordat, se constată că proprietarul nu a efectuat lucrările de întreţinere/îngrijire necesare, persoanele abilitate din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 vor întocmi în termen de maxim cinci zile lucrătoare de la data expirării termenului acordat o notă de constatare în care va fi consemnată menţinerea clădirii/terenului în categoria celor neîngrijite.

Dacă proprietarul a obţinut autorizaţie de construire/demolare/etc şi a anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor, termenul de remediere a deficienţelor constatate se prelungeşte conform duratei de execuţie a lucrărilor, conform autorizaţiei de construire sau până la data încheierii procesului verbal de recepţie în condiţiile legii, după caz.

Cookies