Suporterii s-au luat la bătaie între ei, dar și cu jandarmii, la meciul Dinamo-Steaua. S-a lăsat cu amenzi și dosare penale pe Arena Națională

10 sept. 2022
551 Afișari
Suporterii s-au luat la bătaie între ei, dar și cu jandarmii, la meciul Dinamo-Steaua. S-a lăsat cu amenzi și dosare penale pe Arena Națională
Suporterii s-au luat la bătaie între ei, dar și cu jandarmii, la meciul Dinamo-Steaua. S-a lăsat cu amenzi și dosare penale pe Arena Națională. Sursa foto: Captură/ Digi Sport

Derby-ul Dinamo-CSA Steaua de vineri seară a fost marcat de violențe. Suporterii s-au luat la bătaie înainte de începerea meciului, iar la pauză au fost violențe între ultrașii Stelei și jandarmi.

Suporterii au aruncat spre forțele de ordine cu scaune, garduri și extinctoare. Nu au lipsit nici fumigenele, iar scenele au fost desprinse de pe un câmp de luptă.

Suporterii s-au luat la bătaie între ei, dar și cu jandarmii, la meciul Dinamo-Steaua

Jandarmeria Capitalei a transmis un comunicat în care spune ce sancțiuni au fost aplicate în urma incidentelor de la meciul Dinamo-Steaua.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București informează că forțele de ordine au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei:

  • 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;
  • 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

De asemenea, s-au întocmit actele necesare începerii cercetărilor pentru 6 fapte de natură penală, iar 5 dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și una prevăzută de Codul Penal – Ultraj.

Jandarmii au intervenit la pauză pentru a despărți suporterii rivali: „au provocat acte de dezordine și au încercat să migreze în sectoare de stadion destinate galeriei adverse, cu scopul de a iniția confruntări violente”.

Verificările pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare, continuă.

Petarde ascunse într-o tobă

Vineri seară, în jurul orei 20:00, la porțile de acces în stadion, în zona Bd. Basarabia, jandarmii au depistat doi bărbați, care încercau să introducă pe Arena Națională materiale pirotehnice interzise de prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

Un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a încercat să intre pe stadion cu 20 de materiale pirotehnice ascunse în ghiozdan, iar celălalt, în vârstă de 43 de ani, a încercat să introducă 60 de materiale pirotehnice în interiorul unei tobei, care constituie element de recuzită specifică galeriilor de fotbal.

Cookies