Suporterii echipelor Steaua Bucureşti şi Manchester City, supravegheaţi de peste 900 de poliţişti

Suporterii echipelor Steaua Bucureşti şi Manchester City, supravegheaţi de peste 900 de poliţişti

La partida Steaua – Manchester City, care va avea loc marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor, sunt aşteptaţi să asiste peste 50.000 de suporteri, dintre care 1.000 sunt fani ai echipei engleze, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru asigurarea măsurilor de siguranţă şi prevenirea actelor de violenţă, peste 750 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi în misiune în zona stadionului, iar alţi 200 pe traseele spre Capitală.

Aproximativ 500 de jandarmi vor fi prezenţi pe traseul de deplasare a suporterilor, în jurul stadionului, dar şi în zonele din centrul Bucureştiului, unde suporterii celor două echipe sunt aşteptaţi înainte de meci, în special în Centrul Istoric. Din dispozitivul de jandarmi care însoţeşte suporterii străini fac parte ofiţeri vorbitori de limba engleză, pentru a gestiona imediat orice situaţie, a precizat MAI.

În zona Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni şi în punctele de trecere a frontierei vor fi poliţişi şi jandarmi care îi vor însoţi pe suporteri spre stadion şi vor dirija circulaţia pentru a nu se produce blocaje.

Pe principalele rute de circulaţie spre Bucureşti, pe unde vor veni unii dintre suporteri, vor fi echipaje de poliţie rutieră şi de ordine publică, în zona popasurilor turistice, a benzinăriilor şi a altor puncte de oprire.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii vor asigura accesul auto al riveranilor în zonele în care circulaţia rutieră va fi blocată sau deviată.

Toate măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi monitorizate la nivelul MAI, prin Centrul Naţional de Conducere Integrată.

Traficul rutier va fi restricţionat, de la ora 18.00, în zona Arenei Naţionale, gradual, pe str. Maior Coravu, str. Vatra Luminoasă (între Şoseaua Mihai Bravu şi Bd. Pierre de Coubertin), Bd. Pierre de Coubertin (între str. Vatra Luminoasă şi intrarea în stadion), str. Tony Bulandra (între str. Vatra Luminoasă şi rond str. Maior Coravu), str. Sergent Vasile Şerbănică, între Bd. Basarabia şi zona de acces Arena Naţională).

Autobuzele şi troleibuzele care circulă pe strada Vatra Luminoasă şi au capăt de linie în rondul de pe Bulevardul Pierre de Coubertin vor fi deviate pe strada Tony Bulandra, având capăt de linie la Depoul Vatra Luminoasă.

În timpul restricţiilor de tafic, şoferii pot circula pe rutele ocolitoare Şos. Mihai Bravu – Şos. Iancului – Şos. Pantelimon şi Bd. Unirii – Bd. Basarabia – Bd. Chişinău – Bd. Pantelimon.