Superstitiile legate de inmormantari, mai pe larg

de:
20 mart. 2020
271 Afișari
Superstitiile legate de inmormantari, mai pe larg

Asa este si in cazul inmormantarii, eveniment in legatura cu care se spun multe, se cred multe si se fac mullte lucruri de catre cei din familia decedatului.

Superstitiile legte de inmormantare, la romani

Cea mai des intalnita superstitie este cea care spune ca atunci cand cineva trage sa moara trebuie sa deschizi larg ferestrele si usile, astfel incat sufletul acestuia sa poata iesi. De asemenea, se mai spune ca nu poti muri daca langa tine se afla o persoana pe care o iubesti foarte mult.

Avem si superstitii legate de hainele cu care va fi ingropat mortul. Acesta se imbraca cu hainele cele mai bune pe care le-a avut sau, dupa cum se procedeaza in ultima vreme, cu haine noi, pentru ca se spune ca trebuie sa se infatiseze curat in fata lui Dumnezeu.

O alta superstitie este cea care spune ca mortul trebuie pazit pentru a nu trece o pisica peste el pentru ca atunci s-ar transforma in strigoi si toti cei ai casei vor muri.

In cazul in care moare primul copil al unei familii, aceasta nu trebuie sa mearga dupa el la mormant pentru ca altfel le va muri si alti copii.

Cu siguranta cu totii stim de superstitia legata de acoperirea oglinzilor din casa, pentru a evita ca sufletul mortului sa intre si sa ramana in oglinda. Se spune ca, daca te uiti in oglinda cat mortul inca este in casa, esti urmatorul care va muri.

Daca in timpul inmormantarii ploua, se spune ca cel decedat a dus o viata trista, iar daca vremea este frumoasa, asta inseamna ca regreta ca a murit.

Alta superstitie legata de hainele in care este inmormantata persoana decedata spune ca daca femeile sunt imbracate in haine negre, se vor intoarce sa bantuie casa in care a locuit.

In momentul in care pleci de la o inmormantare, nu trebuie sa te uiti niciodata inapoi spre mormant deoarece lucrul acesta va atrage moartea in familia ta.

In cazul in care nu esti o persoana care crede in toate aceste superstitii si doresti sa lasi organizarea unui astfel de eveniment nefericit pe mana profesionistilor, agentia funerara Rarox din Bucurestieste tot ce ai nevoie, oferind servicii funerare non – stop.

Accesand site-ulhttps://funerarenonstop-bucuresti.ro/pachete-funerare/, vei gasi diverse pachete funerare, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie, dar si in functie de preferintele in materie de produsele alese si de serviciile incluse. Astfel, poti alege intre pachetele: Lux President, Talon de Pensie 1, Talon de Pensie 2, Talon de Pensie 3, Talon de Pensie 4, Pachetul Clasic, Social, Economic, Spital, Standard, Lux si Lux Boston.

Pe langa sicrie si alte accesorii funerare, Rarox ofera si servicii medicale (medic constatare deces, toaletare decedat) si ajuta la intocmirea dosarului pentru Casa de Penstii in vederea obtinerii ajutorului de inmormantare.

Cookies