Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci în ultima noapte din an ca să îți meargă bine și ce să eviți

31 dec. 2022
185 Afișari
Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci în ultima noapte din an ca să îți meargă bine și ce să eviți
Superstiții de Revelion. Ce trebuie să faci în ultima noapte din an ca să îți meargă bine tot anul și ce să eviți | Sursă foto: Unspalsh

Revelionul este una dintre cele mai așteptate sărbători. La petrecerea de Anul Nou oamenii se îmbracă în haine noi, se aranjează și se pregătesc să celebreze trecerea în noul an. Pe lângă toate aceste pregătiri, românii au și o sumedenie de superstiții de care țin cont în noapte de Revelion, astfel încât să le meargă bine.

Superstiții de care trebuie să ți cont de Revelion

Românii sunt plini de superstiții și de tradiții populare, iar Anul Nou nu este lipsit de astfel de practici ce au rolul de a face ca anul ce vine să fie unul bogat și fericit.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute superstiții românești:

  • Se spune că atunci când vine ora 00:00 trebuie neapărat să ai bani în buzunar, în caz contrat nici pe parcursul anului ce vine nu vei avea bani.
  • În seara de Revelion trebuie să porți neapărat ceva de culoare roșie și să nu fi supărat, ca să ai un an fericit și bogat.
  • Trebuie ca la 00:00 să ai paharul plin atunci când ciocnești pentru prima data în noul an.

Anumite persoane cred că este bine ca la ora 12 să îți pui o dorință și să crezi cu tărie că aceasta va deveni realizate. Superstițioșii consideră că șansele ca dorința pusă în noapte de Revelion să se împlinească sunt foarte mari.

În credința populară se spune că în noapte de anul nou este bine să ai o lumânare aprinsă în casă și să lași ușile și ferestrele deschise pentru a da voie bogăției să îți intre în locuință, conform Spotmedia.ro.

Mâncărurile pe care le consumăm de anul nou sunt și ele supuse superstițiilor. Iată ce e bine să ai pe masă în noapte dintre ani:

  • Struguri – Se spune că la 00:00 trebuie să mănânci 12 boabe de struguri pentru a avea belșug în noul an.
  • Smochine – Asemenea strugurilor, acestea simbolizează belșugul și fericirea.
  • Peștele – Tradiția populară spune în seara dintre ani trebuie să mănânci pește pentru a trece pe lângă probleme precum peștele prin apă.
  • Linte – Aceasta îți va aduce noroc dacă o mănânci de Revelion.

Ce nu trebuie să faci în noapte dintre ani

Tradițiile românești nu se rezumă doar la ce trebuie să faci de Anul Nou, ci există numeroase superstiții legate și de ceea ce nu trebuie să faci.

Una dintre aceste superstiții spune că nu trebuie să agăți în perete calendarul cu noul an înainte de a trece în noul an. De asemenea, nu este indicat nici să întorci ultima filă din calendarul vechi înainte ca ziua să se termine.

Cei ce mai au încă datorii neachitate trebuie să le plătească înainte de ora 00:00. Se spune că dacă treci în noul an cu datorii, așa o vei duce tot anul și nu vei reuși să scapi de ele.

Superstițioșii consideră ca nu este bine ca noul an să te prindă în haine vechi. Motivul este că dacă ai haine noi, tot anul viitor vei primi cadouri.

Există superstiții și în ceea ce privește prima zi din nou an. Conform acestora, nu este bine ca pe 1 ianuarie să împrumuți bani de la nimeni. De asemenea, nu este bine nici să plătești datoriile sau facturile în prima zi din an.

Cookies