Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să faci ca să ai un an plin de noroc

25 dec. 2021
334 Afișari
Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să faci ca să ai un an plin de noroc
Superstiții de Crăciun. Ce trebuie să faci ca să ai un an plin de noroc.

Pentru cei ce vor să afle cum să aibă parte de un an plin de noroc, sănătate și prosper găsiți mai jos lista superstițiilor de care trebuie să țineți cont. Românii sunt plini de astfel de credințe, așa ca cele legate de Crăciun nu puteau să lipsească.

Crăciunul este poate cea mai iubită sărbătoare a anului. Aceasta are multe semnificații atât bazate pe religie cât și pe tradițiile din diferite zone. Bineînțeles că există și superstiții de Crăciun, mai ales despre ce trebuie făcut ca să ai un an plin de noroc.

Superstiții de Crăciun

Iată o listă cu anumite superstiții ale oamenilor, despre care se spune că indică de cât noroc vei avea parte în anul ce vine.

O superstiție destul de populară, este legată de cum este vremea în această zi. Se zice că dacă în această zi a anului cerul este senin, anul ce vine o sa fie un an roditor. Totodată, se zice că dacă în ziua de Crăciun ninge, în ziua de Paște vremea va fi frumoasă. După cum se prezintă anul acesta vremea de Crăciun, am putea considera că de Paște nu va fi prea frumos afară.

O altă superstiție ce are ca principal element tot norocul, spune că cei ce nu au împodobit casa cu crenguțe de vâsc vor avea un an plin de ghinion. Pentru cei ce nu au avut la îndemână crenguțe de vâsc, să știți că și vărsatul vinului pe masă sau răsturnarea cutii de chibrituri aduce noroc. Tot pentru a avea un an prosper și norocos, este necesar să faceți cel puțin un cadou în această perioadă.

Pentru a avea noroc în dragoste în anul ce vine, trebuie să vă sărutați sub vâsc. Lafel cum am văzut de atât de multe ori în filmele americane de Crăciun. O altă tradiție, pur românească de data aceasta, spune că pentru alungarea spiritelor rele și a farmecelor se așază căței de usturoi pe masă și la ferestre. În anumite sate românești se obișnuiește să se ungă cu usturoi chiar si vitele și grajdurile, pentru a le proteja.

Cum să rămâi sănătos tot anul

Pentru a fi sănătos tot anul, anumiți oameni spun că în dimineața de Crăciun trebuie să te speli pe față cu apa în care ai lăsat un ban de argint peste noapte. Unele persoane pun atât un banuț de argint cât și o nucă în apă. De asemenea, pentru a avea parte de sănătate pe tot parcursul anului ce vine, în Ajunul Crăciunului, trebuie să mănânci mere. Dacă ați aprins lumânări de Crăciun, acestea trebuie să fie lăsate să se stingă singure, acest lucru asigură că veți avea un an bun.

Din toate persoanele, cei născuți în ziua de Crăciun, sunt considerați a fi cei mai norocoși. Despre ei se crede că vor avea parte de noroc pe tot parcursul vieții, indiferent de ce vor face.

 

 

Cookies