Supermarketurile Carrefour retrag de urgență un produs infestat cu Salmonella! Anunțul ANSVSA după incident

17 nov. 2021
801 Afișari
Supermarketurile Carrefour retrag de urgență un produs infestat cu Salmonella! Anunțul ANSVSA după incident

Supermarketurile Carrefour au anunțat marți retrag de urgență a unui produs alimentar infestat cu Salmonella. Este vorba de pipote de pui la pungi de 500 de grame, produse de societatea Copanex. De asemenea, a fost alertată și ANSVSA care a venit cu mai multe informații și detalii.

Lanțul de supermarketuri Carrefour România a transmis recent că a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote de pui 500 G” livrat de societatea Copanex SRL. Acesta a fost descoperit ca fiind infestat cu Salmonella Enteritidis. Vestea a fost dată miercuri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Anunțul autorităților după ce într-un produs din Carrefour a fost descoperită infestarea cu Salmonella

Autoritățile competente au venit azi, 17 noiembrie, cu o informare privind produsul în cauză și noi date suplimentare despre acesta.

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote Pui 500G „, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022”, arată o informare a ANSVSA.

Astfel, celor care au achiziționat acest produs li se recomande să nu îl consume sub nicio formă. Mai mult, acesta ar trebuie să fie distrus sau adus înapoi în magazinul de unde a fost achiziționat pentru a primi banii înapoi.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, a explicat Carrefour.

Ce este Salmonella?

Salmonella este o bacterie pe care cu siguranță nu vrei să o contactezi sub nicio formă. Aceasta poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza) și în cazuri extreme chiar moarte. Unde mai pui că simptomele sale sunt groaznice.

Infecția cu Salmonella se găsește, de obicei, în produsele alimentare de origine animală, cum ar fi: carne crudă, lactate sau ouă. Unoeri, dar mai rar, există și fructe sau legume contaminate cu această bacterie. Mai mult, aceasta se poate răspândi foarte ușor și din cauza unei igiene precare, mai ales în bucătărie sau baie.

Care sunt simptomele

Specialiștii spun că primele simptome pentru Salmonella au nevoie de vreo 3 zile, adică 72 de ore, să fie resimțite. Până atunci, totul o să fie normal în organismul tău.

Cele mai comune simptome le găsești mai jos:

  • Febră și frisoane
  • Diaree
  • Crampe stomacale
  • Vărsături
  • Amețeală și durere de cap

Doctorii spun că aceste simptome vor fi resimțite între două și maxim șapte zile, în mod normal, asta dacă nu apar complicații. În tot acest timp, pe lângă medicație adecvată, ai nevoie de odihnă și hidratare din belșug.

Cookies