Superluna va fi vizibilă duminică noapte. La ce oră atinge punctul maxim

27 mart. 2021
305 Afișari
Superluna va fi vizibilă duminică noapte. La ce oră atinge punctul maxim

Superluna va fi vizibilă duminică noapte pe cerul Bucureștiului și al României, acesta fiind primul fenomen astrologic spectaculos al anului 2021.

Superluna din seara zilei de duminică, 28 martie, va fi vizibilă și din București, satelitul natural al Terrei urmând să apară pe cer mai mare și mai luminos ca de obicei.

Luna, satelitul natural al Pământului, va putea fi observat, duminică, mai strălucitor şi cu până la 29% mai mare decât de obicei. Fenomenul este cunoscut sub numele de ”superluna”.

Luna traversează constelaţia Virgo, iar pe 28 martie, la ora 20:48, se produce faza de lună plină, se arată pe site-ul Observatorului Astronomic ”Vasile Urseanu”.

Luna se va afla la 180° faţă de Soare şi va fi iluminată complet de acesta. Totodată, ea va răsări după ce Soarele a apus şi va apune după ce Soarele va răsări. Luna va putea fi observată pe cer pe tot parcursul nopţii.

Luna plină din martie este cunoscută în cultura populară americană ca ”luna viermilor” pentru că, odată cu venirea căldurii la începutul primăverii, vietăţile mărunte ale pământului încep să iasă la suprafaţă, potrivit Hotnews.

Cookies