SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015 se va vedea din nou pe 28 septembrie. Cum se va vedea luna

de:
30 aug. 2015
3 Afișari
SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015 se va vedea din nou pe 28 septembrie. Cum se va vedea luna

SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015. „Superluna” sau „Luna Rosie” va putea fi observata de cei pasionati de astronomie. Luna va parea mai mare ca de obicei si de culoare putin rosiatica. Desigur, este vorba de o iluzie optica.

SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015.  Noaptea trecută, a fost văzută Luna plină (sau Luna nouă). Acest fenomen se întâmplă când Luna ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanţă faţă de Terra şi apare mult mai mare decât în celelalte nopţi. În general, se produc între trei şi şase super-Luni pe an.

SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015.  „Super Lună” este un termen nou introdus în astronomia modernă şi a fost inventat de astronomul Richard Nolle în 1979. Termenul, foarte pompos, a devenit foarte popular în ultimii ani. Anterior, astronomii numeau acest fenomen pur şi simplu „Lună plină la perigeu”, respectiv „Lună nouă la perigeu”. Potrivit definiţiei date de Richard Nolle, o „Super Lună” este o Lună nouă sau una plină care se află la punctul cel mai apropiat de Terra pe orbita satelitului.

SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015. Numele de „Luna sangerie” este dat tuturor eclipselor lunare totale, avand in vedere culoarea – un rosu portocaliu – pe care o capata satelitul natural al Terrei in momentul in care trece prin umbra Pamantului.
Exista doua tipuri de eclipse de Luna, in functie de pozitia acesteia fata de conul de umbra al Pamantului: in penumbra sau penumbrale – care pot fi totale sau partiale si sunt observate mai ales de astronomi, pentru ca nu provoaca modificari importante ale aspectului Lunii, ci doar o usoara modificare a culorii -, umbrale, cand Luna intra in conul de umbra al Terrei partial – dand nastere unei eclipse partiale – sau total – cand tot discul lunii Lunii este acoperit, conform stirileprotv.ro. Eclipsele de Luna nu au loc intr-o anumita ordine.

Superluna, in credintele populare
SUPERLUNA (LUNA ROŞIE) 2015.  Luna rosie este un fenomen important in mai multe culturi si nu numai. Doi preoti ortodocsi din Marea Britanie sunt convinsi ca a patra eclipsa lunara din aprilie, anul trecut, si pana acum ar reprezenta un semn ca se apropie sfarsitul lumii, scrie metro.co.uk.

Cookies