Super petrecere cu cafea minunată, dar și cu ciocolată,  în weekend, în București. Slow Coffee Festival, la Combinatul Fondului Plastic

susținut de *IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care creează dependență. IQOS este destinat exclusiv adulților, care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.
29 mai 2024
6257 afișări
Super petrecere cu cafea minunată, dar și cu ciocolată,  în weekend, în București. Slow Coffee Festival, la Combinatul Fondului Plastic
Super petrecere cu cafea minunată, dar și cu ciocolată,  în weekend, în București. Slow Coffee Festival, la Combinatul Fondului Plastic | Syrsa foto: Slow Coffee Festival / Facebook

Bună ziua, București, se apropie cel mai așteptat eveniment dedicat iubitorilor de cafea de specialitate – Slow  Coffee Festival

Ajuns la cea de-a 8-a ediție, festivalul este o celebrare a cafelei, a comunității,  a ciocolatei artizanale și a atmosferei relaxante

Slow Coffee Festival va avea loc, in acest  weekend, la Galeriile SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic (Str. Băiculești, nr  29), oferind trei zile pline de evenimente, degustări de cafea de specialitate și mult   așteptatul Campionat Național de Aeropress, iar intrarea este gratuită. 

Organizatorii își propun să creeze un spațiu prietenos și relaxant pentru  antreprenori și iubitorii de cafea de specialitate. Aici, toată lumea se poate conecta, poate împărtăși pasiunea pentru cafea și își poate prezenta serviciile într-un mediu cool.

Slow Coffee Festival dorește să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a  industriei cafelei, promovând colaborarea și inovația într-o atmosferă relaxantă.  Este a doua ediție fără pahare de plastic, organizatorii invitând participanții să vină cu  propria cană reutilizabilă.

Ce se întâmplă în cele 3 zile de Slow Coffee Festival

Dacă dorești să înveți despre ce înseamnă business în industria cafelei, în prima zi de  festival vei avea această ocazie. Vor fi organizate sesiuni de discuții cu subiecte precum  rolul tehnologiei, construirea comunităților, analiza afacerilor și sustenabilitate în industria cafelei. 

În zona Roaster’s Village, in toate cele trei zile, participanții vor avea oportunitatea să se bucure de o gamă diversificată de arome de cafea de la prăjitorii atât naționale, cât și  internaționale. V or putea afla totul despre cafeaua verde, direct de la  specialiști din străinătate. 

„Roast your own and take it home” este o experiență unică. Participanții vor putea învăța  de la specialiști cum să își creeze propria cafea, prin activități interactive de prăjire și  preparare. Numărul de locuri este limitat, mai multe detalii despre participare le puteți  găsi ☕AICI☕,  pe site-ul oficial al evenimentului.

Vor fi organizate și evenimente pentru copii cu ocazia zilei de 1 iunie, astfel, în timp ce  părinții se vor bucura de o cafea de specialitate, copiii vor avea ocazia să se distreze și să se bucure de activități amuzante, fiecare membru al familiei va găsi ceva pe placul  său. 

Campionatul Național de Aeropress e la Slow Cioffee Festival

Pe lângă toate aceste experiențe, în cadrul festivalului se va desfășura campionatul  național de Aeropress. Sâmbătă va fi prima rundă a competiției, iar duminică a doua rundă și finala.. Campionatul de Aeropress este o oportunitate excelentă pentru toți  iubitorii de cafea să-și etaleze abilitățile și să se distreze în același timp. Și nu se oprește aici! Câștigătorul va avea șansa extraordinară de a reprezenta țara noastră la Campionatul Internațional de Aeropress, care va avea loc în luna septembrie,  la Lisabona.  

Ce e, totuși, metoda Aeropress

Metoda Aeropress de preparare a cafelei a câștigat rapid popularitate datorită simplității  sale, dar și capacității de a extrage arome complexe din boabele proaspete de cafea.  Este un dispozitiv care se bucură de o comunitate devotată de iubitori ai cafelei, iar  secretul stă în procesul său unic de preparare. 

Super petrecere cu cafea minunată, dar și cu ciocolată,  în weekend, în București. Slow Coffee Festival, la Combinatul Fondului Plastic
Aeropress | Sursa foto: Unsplash

Dezvoltat de către inginerul Alan Adler, Aeropress-ul și-a făcut debutul pe piață în anul  2005. Ideea pornea de la dorința de a crea o metodă simplă, rapidă și eficientă de  preparare a cafelei, care să ofere o băutură de înaltă calitate, apropiată de espresso. Prin combinarea presiunii controlate și a timpului optim de infuzie, Adler a reușit să  creeze un dispozitiv ingenios care a revoluționat lumea preparării cafelei. Cu Aeropress-ul, prepararea cafelei devine o artă.

Competiția de Aeropress nu este doar despre prepararea cafelei, ci și despre inovație și  creativitate. Participanții adesea își împărtășesc rețetele și metodele de preparare, ceea  ce poate fi o sursă de inspirație pentru amatorii de cafea pasionați. 

Anul acesta 67 de participanți din toată țara vor participa la campionatul național de  Aeropress. Printre participanți se numără atât persoane cu experiența care lucrează in  industria cafelei de specialitate, cât si persoane pasionate de cafea, fără experiență. 

Un astfel de eveniment oferă o comunitate în care poți întâlni oameni cu aceeași  pasiune pentru cafea și poți schimba experiențe și cunoștințe. Este o oportunitate  excelentă de a îmbunătăți abilitățile tale în prepararea cafelei și de a descoperi noi  modalități de a te bucura de această băutură minunată.

Ne vedem în weekend, la Slow Coffee Festival! ☕

Despre locuri și experiențe minunate cu cafea din București, am mai scris:

Cookies