BAZAR

Cel mai mare parc de distracţii din România se deschide într-o săptămână

La începutul lunii aprilie a anului trecut, Magic World Developments, compania care controlează şi operează parcul de distracţii Divertiland, anunţa că va deschide, la 1 iulie 2011, cel mai mare parc de distracţii din Europa de Sud-Est. După trei luni de aşteptare, bucureştenii au fost lăsaţi cu ochii în soare pentru că, la finele lunii iunie a anului trecut, cu o zi înainte de data deschiderii parcului, compania a anunţat că va amâna inaugurarea acestei locaţii până în vara lui 2012.

Odată cu creşterea mercurului în termometre, tot mai mulţi bucureşteni, nerăbdători să vadă cel mai mare parc de distracţii din România, au început să pună tot mai multe întrebări cu privire la data deschiderii noului parc de distracţii Divertiland. Reprezentanţii Magic World Developments au declarat, după câteva luni de aşteptare, că parcul acvatic „La Plajă” va fi inaugurat în perioada 6 – 10 august, conform unor surse apropiate proiectului.

Citeşte şi: EXCLUSIV: Cel mai mare aqua park din ţară, aproape gata, lângă Bucureşti VEZI CUM ARATĂ ACUM

Cum arată cel mai mare aqua park din România

Construit în etape, pe o suprafaţă de 35 hectare, la km 13 de Capitală, Divertiland va avea, la finalizarea lucrărilor, un parc acvatic în aer liber, un parc de distracţii în aer liber şi un centru de divertisment familial acoperit, precum şi un club wellness, cu centre dedicate activităţilor sportive şi spa.

La Plaja Acua Park, prima etapă a proiectului, va include 27 de tobogane, precum Splash Attack (foto), Boomerango, Multi-Lane Slide, Free Fall Slide, Super Bowl şi Speed Slide, special pregătite pentru amatorii de senzaţii tari. Vizitatorii se vor putea distra şi la piscina cu valuri, care produce, la fiecare 30 de secunde, valuri de diferite mărimi şi recreează atmosfera unei insule tropicale. Parcul va fi parcurs de un Râu Leneş, care îi va purta alene pe clienţii care se vor relaxa pe saltele, pe o distanţă de 1 km. Lazy River (n.red – Râul Leneş) va avea în centru şi o cetate a ploii, echipată ca un labirint al distracţiei pentru copii.

În water park vor fi peste 20 de cabane private pentru cei care vor să aibă parte de intimitate şi servicii extra: servire din partea personalului, mini-frigider, masă, scaune, prosoape, şezlonguri şi wi-fi. Plaja cu nisip, din parcul acvatic, ce se întinde pe o suprafaţă de 3.000 mp, va avea restaurante, snack baruri, cafenele, spaţii comerciale, unitate medicală, zonă pentru petreceri şi terenuri de volei de plajă.

Parcul La Plaja se desfăşoară pe o suprafaţă de peste 70.000 de mp, incluzând locurile de parcare, şi are o capacitate maximă de 7.000 de vizitatori zilnic.

Pentru a facilita accesul doritorilor la hiperparcul de distracţii, dezvoltatorii intenţionează să introducă, din 2013, o staţie de tren, Halta Sabarul, care să facă legătura între Gara de Nord şi Divertiland, dar şi să solicite prelungirea unor linii de autobuze RATB, care să-i aducă pe vizitatori cât mai aproape de parc.

Până în prezent nu au fost furnizate informaţii cu privire la tarifele aplicate în incinta La Plaja Acua Park.

Un nou parc de distracţii în aer liber, în vestul Capitalei

Cea de-a doua etapă a proiectului, parcul de distracţii în aer liber Aventure Park, va fi inaugurată anul viitor, potrivit informaţiilor furnizate de companie pe pagina de Facebook. Aventure Park, ca şi rivalul său Terra Park, va fi structurat pe trei categorii în funcţie de publicul căruia i se adresează: atracţii majore pentru amatorii de senzaţii tari, atracţii de familie şi echipamente de distracţie pentru copii. Parcul va avea o capacitate totală de 551 de locuri.

Echipamentele de distracţii care vor fi disponibile în parc, conform hărţii disponibile pe pagina de Facebook a parcului, sunt: Dakarting, Tropical Storm, atracţie asemănătoare cu Toltec Pendula din Terra Park, Rhino’s Revenge, Tarantula Thrill, Liana Swing, Mosquito Bites, Jungle Freeze, Crocodile, Jumping Gazelles, Equator, Banana Boat, Tree Fall, echipament asemănător cu Willis Tower-ul celor de la Terra Park, rollercoaster-ul Hyena Hell, Centipede, Crazy Gorilla, Helly Junters, Crazy Coconuts, Africa Express, Tropical Zoo, Kid’s Bumpers, Expedition, Leopard Dance şi Flying Elephants, atracţie asemănătoare cu echipamentul „La Capătul Lumii” din Terra Park.

În cea de-a treia fază a proiectului, în 2014, va fi deschis complexul Sports & Wellness Club, care va include un complex sportiv, un centru de relaxare şi spa, cu restaurant, creşă şi loc de joacă.

În 2015, când este prevăzută finalizarea ultimei etape a proiectului, va fi inaugurat Oasis Fun Center. Acest centru de divertiment familial acoperit va fi deschis pe tot parcursul anului şi va include un parc acvatic de interior şi de distracţii, dar şi cinema 3D, minigolf, biliard, bowling, climbing, karting, jocuri electronice, alpinism pe pereţi de căţărare, bungee-jumping sau roller-skating.

Compania Magic World Developments a fost înfiinţată de un grup de investitori greci, care finanţează şi dezvoltă proiecte imobiliare în diverse sectoare. Investitorii sunt re­prezentanţii unei familii de greci care a trăit în România în anii ’40.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button