Super-ofertă de parcare în Bucureşti: 25 de lei pe lună

de:
15 nov. 2010
0 Afișari
Super-ofertă de parcare în Bucureşti: 25 de lei pe lună

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6, care administrează parcarea cu plată din Militari, din cele 700 de locuri destinate închirierii, mai puţin de 15% sunt ocupate cu abonament lunar. „Prin punerea în aplicare a acestui obiectiv de investiţii, Primăria Sectorului 6 a avut ca scop şi fluidizarea traficului. Şoferii care tranzitează Bucureştiul au ca alternativă să circule într-un trafic infernal sau să îşi lase maşinile în siguranţă în această parcare spaţioasă, şi să se deplaseze cu metroul sau RATB-ul. Este, de asemenea, un avantaj în special pentru cei care locuiesc în comunele din apropiere şi vin la serviciu în Bucureşti. În plus, străzile şi trotuarele din zonă vor fi eliberate de maşini şi microbuze parcate neregulamentar”, este punctul de vedere al Serviciului de relaţii cu mass-media, societatea civilă, protocol şi evenimente din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Pentru a nu ţine parcarea goală, Consiliul Local al Primăriei Sectorului 6 a decis să reducă tarifele abonamentelor cu 75 de procente. Astfel, pentru autoturisme, preţul lunar al abonamentului a scăzut de la 100 la 25 de lei, iar pentru autobuze la 100 de lei pe lună. Tarifele de închiriere pentru 24 de ore rămân neschimbate, respectiv la 10 lei, pentru 12 ore – 5 lei, iar pentru o oră – 1,5 lei.

Investiţia în parcarea Militari se ridică la 3,94 milioane lei, TVA inclus, finanţarea fiind asigurată exclusiv din bugetul Consiliului Local. În primele două luni de la inaugurare, autorităţile Sectorului 6 susţin că au avut încasări în cuantum de aproximativ 15 000 lei.

Dacă noua parcare cu pază este mai mult goală, în jurul blocurilor din apropiere nu mai este loc să arunci nici măcar un ac. Unii şoferi ignoră semnele de circulaţie şi îşi parchează maşinile chiar sub „Oprirea interzisă”. Nici pe Bulevardul Iuliu Maniu situaţia nu este îmbucurătoare. Aici parcarea de la stradă este dublată de maşinile care staţionează pe trotuar. „Ştiu care sunt riscurile. Dar în condiţiile actuale, cu ambii soţi bugetari, chiar nu mai sunt dispus să mai scot nici un ban din buzunar”, s-a justificat Paul Matei, unul dintre locatarii de pe strada Oboga situată în spatele parcării cu plată. „Eu, sincer să fiu, mă aşteptam ca vecinii cu mai mulţi bani să îşi cumpere loc acolo. Dar, până una-alta, ne descurcăm aşa”, a explicat Mircea Croitoru, un alt locatar din Aleea Bârsăneşti. „Mă învârt de mai multe ori în jurul blocului ca să găsesc un loc liber şi, dacă nu, îl blochez pe vecinul că eu, oricum, plec dimineaţa înaintea lui”, a spus Vasile Fodor, un alt locatar de pe strada Oboga.

Cookies