BAZAR

Eşti în căutarea unui loc de muncă? Vezi cum te poţi specializa, fără să scoţi bani din buzunar

„Aceste două proiecte (n.r. – Afirmare şi Fii întreprinzător) au rezultat din dorinţa de a ajuta cetăţenii să se formeze profesional, cu speranţa că se vor putea angaja ulterior”, a declarat Anna Maria Vasile directorul executiv al Direcţiei Managementul Proiectelor din cadrul Primăriei Sectorului 3 care a precizat că beneficiarii sunt bucureştenii din toate sectoarele Capitalei care se află în căutarea unui loc de muncă.

„La audienţe vin oameni care cer locuri de muncă şi mă bucur că acum le putem oferi un azimut. Ce facem acum poate reprezenta o soluţie”, a precizat şi Victor Tărtăcuţă, viceprimarul Sectorului 3. Acesta a specificat că multe dintre meserii au dispărut, în ultima vreme, de pe piaţă fiind tot mai greu să găseşti un pălăriei ori un specialist care să monteze piatră cubică.

Proiectele de consiliere profesională şi calificare sunt implementate în parteneriat cu unul dintre cei mai mari formatori din Bucureşti, SC Centrul de Pregătire a Personalului pentru Comerţ – CEPECOM SA.

„Proiectele se vor desfăşura până la sfârşitul anului, beneficiarii fiind atât cetăţeni ai sectorului 3 cât şi din alte sectoare din Bucureşti, fără discriminare. Practica pentru cursurile de calificare va avea loc în diferite unităţi cu care noi avem protocol de colaborare”, a specificat Elena Sevastianov, coordonatorul proiectelor.

Astfel, persoanele interesate pot urma gratuit cursuri de barman (144 ore), electrician constructor (720 ore), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (720 ore), operator confecţioner industrial (360 ore), lucrător în comerţ (360 ore), ajutor de bucătar (360 ore), patiser, cofetar, frizer, manichiurist-pedichiurist.

Totodată, în funcţie de competenţe, bucureştenii pot urma şi cursuri de inspector (referent) resurse umane (120 ore), inspector securitate şi sănătate în muncă (80 ore), competenţe antreprenoriale (40 ore), manager proiect (60 ore), formator (60 ore), evaluator de competenţe profesionale (60 ore).

Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la aproximativ 5,3 milioane de lei, cei mai mulţi bani reprezentând finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button