Sunt ușile glisante o soluție eficientă pentru birouri?

de:
28 mart. 2019
1 Afișari
Sunt ușile glisante o soluție eficientă pentru birouri?

Pe lângă toate acestea, există și alte avantaje pentru care sunt din ce în ce mai populare, indiferent de încăperile pentru care sunt destinate. Pentru spațiile de birouri, în special, se aleg astfel de sisteme pentru că sunt mult mai rentabile decât cele cu uși clasice. În plus, acestea au un efect benefic asupra angajaților, ajutându-i să se relaxeze și, implicit, să lucreze mai eficient.

Mulți se gândesc „Cum ar putea aceste uși glisante să fie sigure, având în vedere că sunt realizate în întregime din sticlă?”. Întrebarea își are rostul într-adevăr, însă tehnologia modernă de astăzi permite realizarea geamurilor securizate, ce au o rezistență deosebită și, în cazurile rare în care se sparg, nu pun în pericol sănătatea celor aflați în apropierea lor.

Dacă ești proprietarul unei firme și îți dorești să dai întregului loc un aspect modern și elegant, poți alege sistemul ușilor din sticlă glisante, iar dacă te afli în postura de angajat, poți propune celor din conducere această idee, prezentându-le numeroasele beneficii ale acestor produse.

6 avantaje ale ușilor glisante din sticlă

Spațiile mari de birouri au nevoi speciale: o aerisire mai bună, luminozitate excelentă, mobilier solid, rezistent în timp și ușor de curățat, sisteme de ventilație adaptate dimensiunilor încăperilor etc. La o mare parte din aceste cerințe, ușile glisante de interior răspund perfect.

  1. Aerisire excelentă

Acest aspect este printre primele beneficii pe care le poate numi aproape oricine când se referă la un astfel de sistem. Și pentru că o ușă glisantă din sticlă se montează în spații de dimensiuni mari, nu mai încape nici o îndoială că aceasta va permite o aerisire excelentă, atunci când condițiile climatice sunt favorabile. Practic, odată ce acestea sunt deschise, vor crea impresia unui spațiu de lucru comun, aerul proaspăt putând să circule în mod echilibrat.

  1. Iluminare optimă

Este mai mult decât evident faptul că un sistem de uși glisante din sticlă permite cea mai bună iluminare a încăperii dintre toate câte există. Fiind realizate aproape în întregime din sticlă, aceste uși vor permite luminii naturale să pătrundă în birouri pentru o mare parte din zi, oferind în același timp senzația unui spațiu mai mare.

  1. Design modern

În comparație cu modelele clasice de uși de interior, prin simplitatea lor, ușile glisante din sticlă oferă biroului un aspect modern și minimalist. Fără elemente decorative ce ar putea încărca inutil spațiul, acest sistem se integrează perfect în aproape orice tip de birou, curățarea acestora fiind sigurul aspect ce trebuie avut în vedere pentru obținerea unui design desăvârșit.

  1. Întreținere facilă

Pentru că tot suntem la capitolul „curățenie”, trebuie menționat faptul că o ușă culisantă de interior se întreține mult mai ușor decât una din lemn sau pvc. Sticla securizată, având proprietăți excelente, va facilita foarte mult procesul de curățare. Practic, singurele elemente de care femeia de serviciu va avea nevoie vor fi: soluția de curățare pentru geamuri și o lavetă moale sau o racletă cu mâner lung.

  1. Siguranță

Așa cum am spus, în ciuda faptului că ușile glisante din sticlă par extrem de fragile (și datorită înălțimii lor), sunt realizate din sticlă securizată conform unor standarde internaționale de siguranță și securitate.

Acest proces constă în încălzirea sticlei la temperaturi de peste 600 de grade Celsius, pentru ca imediat apoi, aceasta să fie răcită brusc. Acest mecanism influențează fundamental calitatea geamului, acesta devenind chiar de 6 ori mai rezistent decât unul normal, permițând astfel montatorilor să strângă piese mecanice pe suprafața sticlei fără riscul ca aceasta să se crape. În cazul nefericit în care, în urma unui accident puternic, geamul ușii glisante se sparge, fracturarea se va face în cioburi foarte mici, inofensive pentru cei din jur.

  1. Investiție pe termen lung

Date fiind toate aspectele ce țin de securitate și de ușurința întreținerii (pe care le-am menționat mai sus), este clar că un sistem de uși glisante din sticlă pentru spațiul interior va fi mult mai avantajos pe termen lung, mai ales dacă este montat în cadrul unei firme (unde investițiile financiare sunt atent monitorizate).

O ușă glisantă poate să nu reprezinte cea mai bună variantă pentru toate companiile. Cu toate acestea, este o variantă ce trebuie luată în calcul, atât pentru faptul că va oferi un aspect elegant încăperii în care va fi montată, cât și pentru că va contribui la crearea unui spațiu vizual mai mare, mai aerisit și mai primitor.

În cazul în care alegerea poate părea complicată, se recomandă apelarea la sfaturile pertinente ale specialiștilor. Rom Decor, de exemplu, pe lângă faptul că pune la dispoziție o gamă variată de modele de uși glisante din sticlă, oferă și servicii de măsurători, montaj și consiliere.

Cookies