Sunt munți de jucării, haine și încălțăminte, strânși la salonul Romexpo. Cum l-a transformat războiul într-un imens shop, chiar și în lipsa unui preț

26 mart. 2022
726 Afișari
Sunt munți de jucării, haine și încălțăminte, strânși la salonul Romexpo. Cum l-a transformat războiul într-un imens shop, chiar și în lipsa unui preț

Transformat de război, salonul central al Romexpo arată ca un imens shop, cu munți de jucării, haine și încălțăminte, strânse de la bucureșteni pentru a ajunge la refugiații ucraineni din țara noastră.

S-au adunat sute de saci, iar zeci de voluntari muncesc fără oprire pentru a sorta obiectele, pe măsură ce noi donații continuă să vină. După ce sunt alese pe categorii și vârste, hainele și încălțămintea sunt transportate la refugiații care au plecat din țara lor doar cu hainele de pe ei.

Tot în pavilion și-au făcut loc asociațiile de caritate care strâng alimente, de cele mai multe ori bazate pe solicitări clare de la oamenii loviți de bombardamente din Ucraina. Doar săptămâna aceasta s-au strâns peste 1.700 de kg de drojdie care au fost livrate la o fabrică de pâine din Odesa.

„Par multe, însă și nevoia e mare”

La marele centru de donații, unde în trecut se țineau expoziții, a ajuns ieri și un oficial al Primăriei Capitalei, instituția care a închiriat locul și l-a tranformat în spațiu utilitar pentru necesitatea de acum: strângerea de donații. Viceprimarul Horia Tomescu (USR) a povestit ce a găsit aici și a postat imagini din centrul expozițional.

„Am dat, astăzi, o mână de ajutor la sortarea hainelor aduse de bucureșteni la Romexpo.

S-au adunat sute de saci și zeci de voluntari muncesc fără oprire pentru a așeza îmbrăcămintea pe categorii și vârste, pe măsură ce noi donații continuă să vină.

Par multe, însă și nevoia e mare. Ucrainenii care ajung în țara noastră și-au lăsat în urmă căminele, viața întreagă și au fugit din calea războiului cu hainele de pe ei. Pentru aceștia, orice ajutor e acum binevenit.

Le sunt profund recunoscător bucureștenilor care au dat dovadă, în această perioadă, de atât de multă empatie, de umanitate. Încă o dată vedem cât de mult contează să fim uniți în fața realității crude provocate de acest război nedrept.

E nevoie de mobilizare în continuare, așa că, dacă puteți întinde o mână de ajutor, haideți și voi la sortare!
Angajații DGASMB, voluntarii ONG-urilor și oameni simpli, cu suflet, sunt mereu aici, de luni până sâmbătă, de la 11:00 la 19:00.”, a scris el pe Facebook.

Imaginile postate de Horia Tomescu:

Cookies