„Sunt Marian, am fost dat afară abuziv din sitemul de protecție a copilului, am nevoie de ajutor!” Tânărul din București caută un job part time, ca să poată termina liceul

04 oct. 2023
549 Afișari
"Sunt Marian, am fost dat afară abuziv din sitemul de protecție a copilului, am nevoie de ajutor!" Tânărul din București caută un job part time, ca să poată termina liceul. Sursa foto: Facebook/ Marian Dragomir

Un elev cere ajutorul bucureștenilor pentru a-și continua studiile, după ce a fost scos din Sistemul de Protecție al Copilului.

„Am trecut clasa a 13-a la frecvență redusă”

Marian, un tânăr de 19 ani din Prahova, dar care studiază în București are nevoie de sprijinul oamenilor pentru a-și continua studiile. În momentul de față, băiatul locuiește la cămin și învață la Liceul „George Călinescu” din Sectorul 1 al Capitalei, pe un profil cu frecvență redusă.

Tânărul a avut un asistent maternal atribuit de către Sistemul de Protecție a Copilului până la vârsta de 18 ani, după care a fost scos din sistem și a trebuit să își caute o altă locuință.

Mă numesc Marian, am 19 ani și sunt un tânăr elev ieșit în mod abuziv din Sistemul de Protecție a Copilului.
Am trecut clasa a 13-a FR ” frecvență redusă ” la Liceul George Călinescu din Sectorul 1 al Capitalei.
În urma ieșirii mele din Sistemul de Protecție a Copilului, am fost întâmpinat de foarte multe greutăți, astfel, în momentul de față am nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a-mi putea continua studiile liceale prin orice fel de ajutor”, a scris tânărul.

Acum, tânărul este nevoit să se descurce singur. Astfel, le-a cerut oamenilor să îi găsească un loc de muncă, pentru a câștiga câțiva bănuți care să-i acopere costurile necesare finalizării studiilor.

Aș avea nevoie, dacă mă puteți ajuta cu un loc de muncă zilier sau sugera o persoană care ar avea nevoie de sprijin (muncă zilieră în weekend), pentru a-mi putea acoperi costurile căminului, urmând să primesc factura aferentă lunii octombrie ,în data de 20.10.2023 și / sau ceva hăinuțe ori încălțăminte care mi-ar fi de mare folos în momentul de față.

Oamenii s-au oferit să îl ajute pe tânăr

Postarea tânărului a fost văzută de zeci, poate chiar sute de internauți. Unii dintre ei au apreciat faptul că băiatul dorește să își continue studiile, deci, s-au decis să îl ajute.

Un bucureștean l-a întrebat pe băiat ce număr poartă la pantofi și a spus că îi poate oferi o pereche de încălțări:

Am o pereche 44, îi poți proba, poate te ajută. Sunt ca noi. Dă-mi un mesaj în privat.” (C. M. C.)

Alte persoane au adăugat comentarii la postare în care i-au spus lui Marian că l-au contactat în privat și că așteaptă răspuns, pentru că își doresc să îl ajute.

  • Ai mesaj in privat! (C. N.)
  • Salut Marian, te rog să ne auzim în privat. (A. M.)
Cookies