Sunt bani pentru semaforizare inteligentă în 85 de intersecții din București, anunță Nicușor Dan. E prima etapă a programului

03 nov. 2022
190 Afișari
Sunt bani pentru semaforizare inteligentă în 85 de intersecții din București, anunță Nicușor Dan. E prima etapă a programului
Sunt bani pentru semaforizare inteligentă în 85 de intersecții din București, anunță Nicușor Dan. E prima etapă a programului / Sursă foto: Pexels

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că municipalitatea a primit finanțarea necesară pentru implementarea primei etape a proiectului ce vizează semaforizarea inteligentă din București. Acesta va fi realizat în parteneriat cu primăriile de sector.

Nicușor Dan anunță că sunt bani pentru semaforizarea inteligentă din București

Banii pentru implementarea acestui amplu proiect au fost obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Fondurile nerambursabile sunt în valoare de 11,5 milioane de euro, după cum a transmis Nicușor Dan.

Prin acest proiect se dorește modernizarea și extinderea sistemului de semaforizarea inteligentă din București. Realizarea acestuia presupune o colaborarea între PMB și administrațiile publice de sector.

În prima etapă a proiectului vor fi modernizate sau reconfigurate 85 de intersecții. Acestea sunt aferente unui număr de 5 radiale care fac legătura între ieșirile importante din București și zona centrală. Mai exact este vorba despre:

  • Șoseaua Colentina,
  • Șoseaua Alexandriei,
  • Bulevardul Iuliu Maniu,
  • Șoseaua București – Târgoviște,
  • Șoseaua Berceni.

De asemenea, Nicușor Dan a informat că din suma ce a fost obținută prin PNRR, primăriile de sector vor cumpăra 220 de stații de încărcare pentru mașinile electrice sau hibrid.

Proiectul va fi realizat în patru etape

Modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București urmează să fie realizată în patru etape. Prima este cea care a fost prezentată mai sus. Iată care sunt următoarele:

Etapa a doua 

  • Aceasta prevede creșterea capacității de trafic actual. Creșterea va fi realizată inclusiv prin achiziție tehnologiei necesare pentru un management al traficului, mai eficient în cazul intersecțiilor ce sunt deja integrate într-un sistem centralizat și extinderea acestuia la alte intersecții.

Etapele trei și patru

  • În cadrul acestora se dorește includerea tuturor intersecțiilor din București în sistemul centralizat de trafic. De asemenea, se dorește extinderea sistemului de semaforizare inteligentă la nivelul întregului oraș.

Nicușor Dan a transmis că a fost făcut primul pas pentru realizarea aceste investiții. La acest moment sunt evaluate ofertele primite pentru realizarea Studiului de Fezabilitate privind Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS).

În luna octombrie a fost depusă cererea de finanțare nerambursabilă pentru a putea fi implementate și celelalte etape ale proiectului.

Cookies