ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Sună aproape SF. Plimbare cu autobuzul-amfibie pe lacurile Herăstrău, Floreasca și Tei din București

Ce ziceți de un autobuz-amfibie? Se poartă în marile capitale europene ca anumite trasee turistice să se facă folosind astfel de vehicule. Este mai atractiv și deseori este o găselniță turistică interesantă.

Așa că, pornind de la această idee  Administrația Lacuri, Parcuri, și Agrement a Municipiului București (ALPAB) a cerut la primăria generală 2,3 milioane de lei.

EuropaFM a primit un răspuns din partea ALPAB în care se menționează că, dacă va fi cumpărat autobuzul amfibie, turiștii, dar poate și localnicii, se vor plimba cu autobuzul pe lacurile Herastrău, Floreasca și Tei, dar și pe șoselele dintre ele.

Vor efectua un circuit complet, pentru că, spune ALPAB, vaporașele existente nu pot funcționa decât ca bacuri între două pontoane, din cauza vechimii lor.

A.L.P.A.B. are în administrare o parte din salba de lacuri de pe râul Colentina printre care se numără și lacurile Herăstrău, Floreasca și Tei. Între lacul Herăstrău și Floreasca exista deja o ecluză.

În anul 2019, ALPAB a preluat în administrare proiectul “Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei (și zona adiacentă lor)”, proiect care a fost derulat de către P.M.B. În acest proiect, deși era prevăzută construirea unei ecluze între lacurile Floreasca și Tei pentru traversarea publicului vizitator, cu vaporașul, dintr-un lac într-altul, aceasta nu s-a mai realizat.

De asemenea, tot în cadrul aceluiași proiect, P.M.B. trebuia să achiziționeze un “vaporaș turistic “ vaporaș care nu s-a achiziționat. Mai mult, deși proiectul are denumirea de circuit turistic, nici pietonal nu poate fi realizat un circuit, deoarece nu tot perimetrul celor două lacuri a fost amenajat, existând zone care nu aparțin de P.M.B. Nu exista o legatură pietonală directa între lacurile Herăstrău Floreasca și Tei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button