Sună a univers paralel, dar se întâmplă chiar în București: unii șoferi se urcă cu mașinile pe trotuar și claxonează pietonii care merg regulamentar. „Mă simt mereu amenințată”

17 iul. 2023
14111 Afișari
Sună a univers paralel, dar se întâmplă chiar în București: unii șoferi se urcă cu mașinile pe trotuar și claxonează pietonii care merg regulamentar. „Mă simt mereu amenințată”
Sună a univers paralel, dar se întâmplă chiar în București: Șoferii se urcă cu mașinile pe trotuar și claxonează pietonii care merg regulamentar. „Mă simt mereu amenințată”. Sursa foto: Facebook/ Magda Grădinaru

Pe străzile din București, unii șoferi se urcă cu mașinile pe trotuar, după care claxonează pietonii care merg regulamentar și se ceartă cu ei, ca într-un univers paralel.

„Mașinile sunt parcate pe două rânduri de trotuar și încă nu e suficient”

În timp ce mergea pe Bulevardul Timișoara din București, o femeie a observat că un trotuar este plin de mașini parcate neregulamentar. Și asta nici măcar nu este cea mai mare problemă, ci faptul că unii șoferi tot mai încercau să se urce pe trotuar și claxonau pietonii, ca să se dea din drumul lor.

Șoferii respectivi au impresia că trotuarul le aparține și că oamenii care încearcă să treacă nu au ce căuta acolo.

Bucureșteanca a povestit cele văzute pe pagina sa de Facebook, pentru a trage un semnal de alarmă în rândul bucureștenilor și poate, de ce nu, pentru a fi luate măsuri.

Pur și simplu e inadmisibil. Mașinile sunt parcate pe două rânduri pe trotuar și încă nu e suficient, mai și merg pe trotuar, cu șoferi nerăbdători, claxonând oamenii că nu sar într-o parte, nu se fac mici, nu dispar. Considerația autorității pentru bucureșteni de aici trebuie să înceapă, cu tot farmecul florilor și festivalurilor. Aici e doar un exemplu de șofer care merge pe trotuar și face semne să te dai la o parte, pe stradă probabil. Bulevardul Timișoara.
Da, și oamenii, dar eu plătesc din taxe and co autoritatea, nu pe șoferii indolenți” a scris M. G. pe Facebook.

Un alt șofer a încercat să dea peste o bucureșteancă

Postarea femeii a strâns zeci de reacții din partea internauților. Unii dintre ei și-au povestit propriile experiențe în comentarii, printre care și o bucureșteancă.

Femeia a spus că, în timp ce se afla pe Calea Giulești, un șofer a claxonat-o pe trotuar, după care a băgat viteză și a încercat să o lovească.

Se poate și mai rău. Domnul ăsta m-a claxonat ieri pe trotuar (pe care avem parcare autorizată de Primăria Sectorului 6) și, fiindcă, nu m-am dat destul de prompt din calea lui, a băgat viteză să dea peste mine. I-am făcut poză de public shame, că la poliție l-aș reclama cam degeaba. Calea Giulești” a povestit femeia.
Duba șoferului care a încercat să dea peste bucureșteancă
Duba șoferului care a încercat să dea peste bucureșteancă. Sursa foto: Facebook/ Alina Pavelescu
Mai multe persoane au spus că ar trebui luate măsuri, pentru că au ajuns să se simtă în pericol chiar și atunci când merg pe trotuar.
E groaznic. Eu mă simt mereu în alertă, amenințată.” – M. G.
Cookies