Tusk a convocat un summit extraordinar la Bruxelles, săptămâna viitoare, pe tema crizei imigranţilor

de:
17 sept. 2015
0 Afișari
Tusk a convocat un summit extraordinar la Bruxelles, săptămâna viitoare, pe tema crizei imigranţilor

CRIZA IMIGRANŢILOR. Tusk a anuntat anterior ca urmeaza sa ia joi o decizie privind eventuala convocare a unui summit al Uniunii Europene privind migratia in Europa, scrie ziare.com.

Cancelarul german Angela Merkel si omologul sau austriac Werner Faymann au cerut marti organizarea unui summit al Uniunii Europene pentru solutionarea crizei refugiatilor.

Merkel a afirmat ca Germania, Austria si Suedia nu pot gestiona singure criza refugiatilor.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Slovacia, tara care se opune propunerii Comisiei Europene de redistribuire a refugiatilor intre tarile membre pe baza unor cote obligatorii, s-a pronuntat si ea pentru organizarea unui summit extraordinar al UE.

Ministrii de Interne din statele UE, reuniti luni seara la Bruxelles, nu au reusit sa adopte noua propunere de redistribuire de urgenta a 120.000 de refugiati intre statele membre ale Uniunii Europene, prezentata pe 9 septembrie de Comisia Europeana.

Între timp, valul de refugiaţi se îndreaptă spre Croaţia, după ce Budapesta a anunţat miercuri că închide pentru 30 de zile punctul de trecere al frontierei Horgos – Roszke.

Migranţii de pe partea sârbă a frontierei au atacat grănicerii şi poliţiştii maghiari cu pietre, iar forţele de ordine au răspuns cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene. 29 de refugiaţi, printre care şi un suspect de terorism, au fost arestaţi. 20 de poliţişti unguri au fost răniţi.

Situaţia la punctele de trecere a frontierei dintre Serbia şi Croaţia este calmă, refugiaţii sunt înregistraţi şi apoi îndrumaţi spre centre de primire.

În ultimele 24 de ore, Croaţia a primit aproximativ şase mii de imigranţi. Ministrul de interne croat a anunţat joi că ţara sa nu mai poate primi imigranți.

CRIZA IMIGRANŢILOR a degenerat, miercuri, la graniţa Ungariei cu Serbia. Punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgos, între Ungaria şi Serbia, a fost cuprins de violenţe, miercuri după-amiază. Poliţia maghiară a adus tunuri cu apă, în timp ce aproximativ 1.000 de refugiaţi protestau în zona neutră dintre cele două ţări şi cereau să li se permită să intre în Ungaria. În urma violenţelor de miercuri după-amiază, Ungaria anunță că a arestat 29 de migranți în timpul ciocnirilor de la frontiera sa din sud cu Serbia. Unul dintre cei arestaţi de autorităţile ungare a fost descris drept „terorist identificat”. Poliţia maghiară a folosit şi gaze lacrimogene pentru a-i opri pe refugiaţi, după ce imigranţii au pătruns prin gard. 20 de poliţişti şi doi copii au fost răniţi în timpul conflictelor de la graniţa Ungariei cu Serbia. Detalii AICI

Cookies