BAZAR

SUMMER WELL 2014: Cum a fost prima zi de SUMMER WELL, la cea mai aglomerată ediție. GALERIE FOTO

Recunosc cinstit: am vrut să cumpăr un bilet la SUMMER WELL 2014 de la bișnițari pentru un prieten care nu a avut inspirația să și-l cumpere din timp și care a crezut că povestea cu SUMMER WELL 2014 care este SOLD OUT ar fi o șmecherie de marketing. Ei bine, n-a fost nicio șmecherie! E suficient să te uiți pe pagina de Facebook a evenimentului ca să îți dai seama cam câtă lume a rămas pe dinafară. Surpriză: nici măcar bișnițarii nu aveau bilete și căutau să cumpere, sâmbătă, la ora 15:00, deci când s-a dat drumul la intrare la SUMMER WELL 2014! (Da, da, știm, nu e bine să cumperi din surse neautorizate!) 

Primul lucru pe care l-am apreciat: o premieră în România – la intrare există o garderobă unde poți lăsa lucrurile cu care nu ai voie să intri – aparate foto/video profesionale, căști de motociclist, umbrele, etc. Intrarea s-a făcut repede, poate și pentru că, în sfârșit! erau mai multe femei la control decât de obicei, având în vedere că vreo 80% din populația festivalului e formată din fete și femei. Brățările se pun separat, un pic mai încolo, alt motiv pentru care merge totul mai rapid. Drumul spre palat e însoțit de boxe. Lumea, ca de obicei, foarte frumoasă, cel puțin la ora aia a după-amiezii: multe, multe adolescente, gătite cu floricele și venite să își asculte idolii de la The 1975. 

Apropo, să vorbim și de muzică: Prides au fost OK, dar nimic deosebit, în alți ani muzicienii din deschidere erau mai impresionanți (mă gândesc la Alex Clare, de exemplu). Publicul a fost însă în formă încă de la prima melodie, mii de persoane fiind deja în spațiul de concerte – tot spre deosebire de alți ani. 

Chloe Howel, după cum probabil știți deja, are o voce extraordinară, chiar foarte, foarte bună, ea însăși fiind o prezență extraordinară, cu pistruii ei cu tot :). Ar merita însă niște melodii mai bune și care să semene mai puțin una cu alta, dar, în primul rând, niște negative mai bune. Serios, orgile alea de se purtau la formațiile de restaurant din anii 80 chiar sună rău. Oricum, lumea a iubit-o, iar până la Rumour publicul dansa de zor. 

La The 1975 am văzut în sfârșit un rock star adevărat, în persoana lui Matt Healy, cu țigara și sticla de vin pe scenă, astea neîmpiedicându-l să își facă treaba foarte profi și să sune foarte bine. Nu trebuie să vă mai spun că fanele de 14-15-16 ani erau în extaz și mai aveau un pic și leșinau de plăcere – lucru complet de înțeles.

Ei, de aici încep problemele. Pentru că în pauza de după The 1975 foarte multă lume a plecat să își ia de mâncare sau de băut, spațiul rezervat meselor devenind neîncăpător, ca și coada la Calif. În spațiul rezervat copiilor, câteva zeci de țânci cu vârste între 1 și 3 ani deja urlau disperați de oboseală și căldură. Dar nu aici e problema. Între timp se întunecase. Dacă voiai cumva să mergi la WC (unde nu era coadă, ceea ce apreciem), ar fi fost bine să îți iei un lămpaș de miner la tine, altfel trebuia să bâjbâi pe un întuneric la fel de negru ca iadul. Tot un lămpaș îți trebuia și pe aleile pe care trebuia să te întorci în spațiul de concerte, unde riscai foarte ușor să îți rupi vreun picior în vreo groapă, în lipsa vreunei luminițe.  

Ei, aici e aici: pentru prima dată în istoria noastră de mers la concerte, nu am mai reușit să intrăm – o îmbulzeală cum nu am mai văzut în niciun an s-a creat cu câteva zeci de metri înainte de intrare. De-asta declarăm SUMMER WELL 2014, oficial, cel mai aglomerat festival sau concert din România. Pe JOHN NEWMAN l-am ascultat căutând o pătrundere cât de mică în care să ne strecurăm, ba chiar rezistând eroic la rebelele cu chef de scandal care împingeau în cei din jurul lor. Suna bine, din câte ne-am dat seama, din frunzișul în care am ajuns.

La BASTILLE, din păcate, de pe dâmbul pe care am eșuat și de pe care se vedea scena, nu se auzea prea bine, sonorizarea nefiind tocmai perfectă.

Ei, dar și azi e o zi, în care sperăm să ne descurcăm mai bine, sau măcar să nu ne părăsim pozițiile! Diseară avem și Super-lună, ar trebui să fie frumos la Placebo!  


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button