Sume mari de bani, furate din mașini parcate în Sectorul 1. Hoții prinși, arestați pentru 30 de zile

08 aug. 2022
335 Afișari
Sume mari de bani, furate din mașini parcate în Sectorul 1. Hoții prinși, arestați pentru 30 de zile
Sume mari de bani, furate din mașini parcate în Sectorul 1. Hoții prinși, arestați pentru 30 de zile | Sursă foto: Facebook-Poliția Capitalei

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat că sâmbătă, 6 august 2022, a pus în aplicare două mandate de aducere, în cadrul unui dosar privind furtul unor sume mari de bani din două mașini parcate în Sectorul 1.

Sume mari de bani, furate din mașini parcate în Sectorul 1.

Respectivele mandate de aducere au fost emise pentru doi bărbați suspectați că ar fi furat sume mari de bani din două mașini parcate pe raza Sectorului 1.

Cercetările în această cauză au fost începute în data de 27 octombrie 2021. Atunci, polițiștii Secției 1 au fost sesizați cu privire la un furtul a 15.000 de lei dintr-o mașină parcată în Sectorul 1.

Ulterior, în data de 13 aprilie 2022, o plângere similară a fost făcută către Secția 2 de Poliție. De data aceasta a fost furată suma de 11.500 de lei.

Din probele ce au fost administrate în cauză, s-a descoperit că mașinile au fost deschise cu ajutorul unei chei potrivite sau mincinoase.

Astfel că, a rezultat presupunerea că ambele furturi au fost comise de doi bărbați. Unul dintre aceștia era cunoscut de către polițiști ca având preocupări de natură infracțională.

De asemenea, s-a constata și faptul că bărbatul cunoscut cu preocupări de natură infracțională ar fi condus fără permis o mașină pusă la dispoziție de complicele său.

Suspecții au fost prinși și arestați pentru 30 de zile

În data de 6 august 2022, două mandate de aducere au fost puse în executare de către polițiști. Unul dintre bărbați a fost depistat de către autorități la un punct de trecere a frontierei.

În baza probatorului administrat, cei doi au fost duși la audieri și reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior instanța a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

La acest moment, cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Cei doi sunt acuzați de comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Furt,
  • Furt calificat,
  • Complicitate la furt calificat,
  • Conducere fără permis.

Respectiva acțiune a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Cookies