BAZAR

Suma fabuloasă pe care YAHOO i-a plătit-o directorului operaţional pentru a-l putea concedia

Pachetul financiar de concediere al lui de Castro era de 17 milioane de dolari în octombrie 2012, dar valoarea acestuia a urcat rapid odată cu creştere acţiunilor companiei.

Suma primită de fostul director operaţional la plecare este deosebit de generoasă, având în vedere că acesta a lucrat la Yahoo doar 15 luni, potrivit CNN.

Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, i-a cerut lui de Castro să plece în ianuarie, aparent din cauza eşecului acestuia de a creşte veniturile din publicitate ale companiei.

De Castro, anterior unul dintre directorii Google, la fel ca Mayer, nu a încasat şi bonus pentru anul trecut, întrucât board-ul responsabil de acordarea acestora a considerat că „nu a întrunit criteriile de performanţă”, scrie realitatea.net.

Fostul director a primit pentru 2013 salariu de 600.000 de dolari, în timp ce acţiunile acordate şi dreptul de a cumpăra titluri Yahoo la preţ preferenţial i-au crescut pachetul salarial pentru anul trecut la 11 milioane de dolari.

Yahoo a anunţat o creştere modestă a veniturilor pentru primul trimestru din acest an, la 1,09 miliarde de dolari, în timp ce profitul net al companiei americane a scăzut cu 20%, la 311,6 milioane dolari.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button