FIT CITY

Suciu: Corpul de control al premierului a fost trimis la comisia de biocid a Ministerului Sănătăţii

„Premierul a decis să trimită Corpul de control care va demara un control la nivelul comisiei de biocid de pe lângă Ministerul Sănătăţii, comisie care stabileşte caietele de sarcini şi criteriile de utilizare a dezinfectanţilor intraspitaliceşti. Vrem să ştim dacă criteriile au fost respectate şi dacă s-au respectat toate standardele pentru procedurile acreditate de dezinfecţie. Totodată Corpul de control al primului-ministrul va analiza rigoarea metodologică a unităţilor de sanitaţie realizate de Ministerul Sănătăţii în ultimele zile pentru a avea garanţia corectitudinii rezultatelor transmise în ultimele zile”, a anuţat Suciu.

El a adăugat că în cazul în care apar indicii de ilegalitate, rezultatele controalelor vor fi transmise Parchetului care „deja s-a sesizat în legătură cu o serie de probleme din sistem”, pentru a fi utilizate în ancheta aflată în derulare.

De asemenea, premierul va solicita măsuri administrative care se impun dacă aceste rezultate nu sunt cele conforme.

Dan Suciu a reaminitit că în acest moment Corpul de control analizează declaraţiile contradictorii legate de folosirea Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca.

Şeful Corpului de Control al prim-ministrului, Valentin Mircea, a declarat pentru MEDIAFAX că va sesiza organele de cercetare penală dacă se confirmă că declaraţiile reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, referitoare la funcţionarea şi utilizarea Unităţii de Arşi, au fost false.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button