Subvenția la căldură. Termoficarea din Bucureşti şi Otopeni primeşte 4 milioane de lei din bugetul de stat, de la Ministerul Dezvoltării

03 iun. 2022
346 Afișari
Subvenția la căldură. Termoficarea din Bucureşti şi Otopeni primeşte 4 milioane de lei din bugetul de stat, de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării anunţă că a alocat peste 4 milioane de lei pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică, iar banii ajung la Bucureşti şi în Otopeni, scrie Mediafax.ro.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat că a aprobat repartizarea sumei de 4.413.281,20 lei către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale. Suma reprezintă tranşă din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, a mai spus ministrul Dezvoltării.

Astfel, suma este aferentă subvenţiei pentru consumul de gaze naturale din perioada ianuarie – martie 2022 şi este repartizată către municipiul Bucureşti şi oraşul Otopeni din judeţul Ilfov.

Până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate pentru această activitate, au fost utilizate aproape 345 de milioane de lei, atât sub formă de subvenţie la achiziţia de gaze naturale şi păcură, cât şi pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei, a precizat ministrul Cseke Attila.

Îți recomandăm și:

Cookies