ȘTIRI

Subofiţer MApN, prins în timp ce primea mită 300 de lei

Conform Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Bucureşti şi Judeţul Ilfov, suma de 300 de lei reprezenta o primă tranşă din cei 4.000 de lei, bani solicitaţi de subofiţer pentru a-şi trafica influenţa, informează Realitatea.net.

Denuţul făcut de persoana care i-a dat cei 300 de lei a fost înregistrat în februarie, însă reprezentanţii DGA susţin că în 11 mai s-a înregistrat un nou denunţ, al altei persoane, privind săvârşirea de către subofiţer a unei noi infracţiuni de trafic de influenţă având ca obiect fapte similare.

Celui de-al doilea denunţător subofiţerul MApN i-a cerut 10.000 de lei, pentru a-şi folosi influenţa în vederea aprobării raportului de transfer la o altă unitate de poliţie din ţară.

Anchetatorii au pus în mişcare acţiunea penală faţă de subofiţer în 16 iunie, pentru trafic de influenţă.

„Totodată, la aceeaşi dată s-a început urmărirea penală şi faţă de C.Ş., subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului, constând în aceea că a prezentat primului denunţător pe Ş.V. (subofiţerul MApN- n.r.) ca fiind o persoană cu relaţii la nivelul conducerii instituţiei şi care ar putea să îi faciliteze transferul”, precizeză procurorii DGA Bucureşti.

Subofiţerul MApN a fost reţinut pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button