SMART CITY

SUBIECTE SIMULARE BAC 2014 LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A XI-A

SUBIECTE SIMULARE BAC 2014 LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, CLASA A XI-A: B365.ro vă prezintă, luni, 3 martie, subiectele alese pentru proba scrisă de Limba și Literatura Română la SIMULARE BACALAUREAT 2014, de îndată ce vor fi disponibile.

SUBIECTE SIMULARE BAC A XI-A REAL, AICI

SUBIECTE SIMULARE BAC A XI-A UMAN ȘI PEDAGOGIC, AICI

Click pe imagine pentru a mări

Click pe imagine pentru a mări 

De asemenea, B365.ro vă va prezenta și baremul de corectare a lucrărilor la Limba și Literatura Română, la Simulare Bac 2014, începând de la ora 15:00. 

Anul acesta, 2014, este pentru prima dată când elevii claselor a XI-a vor susține examenul de simulare a Bacalaureatului.

Până la publicarea subiectelor trase pentru proba din 3 martie 2014, vă prezentăm modele de subiecte oferite de Ministerul Educației:

Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba și literatura română Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic)

Vezi MODELE DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba și literatura română, Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocațională – Profilul pedagogic

SIMULARE BACALAUREAT 2014. SIMULARE la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Accesul elevilor in salile de clasa este permis pana la ora 8:30, iar simularea examenului de Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului incepe la ora 9:00, moment in care in fiecare sala se deschid plicurile sigilate care contin subiectul multiplicat. Este pentru prima oara cand simularea se realizeaza la nivel national, adica toti elevii de clasa a XI-a si a XII-a din tara vor avea de rezolvat in acelasi interval orar aceleasi subiecte, realizate de Ministerul Educatiei.

In Bucuresti, Inspectoratul scolar a decis ca simularile sa se desfasoare in sali supravegheate video. Dupa ora 8:30, elevii nu vor mai avea voie sa paraseasca sala de simulare a examenului pana la 10:30. Elevii vor fi repartizati in clase in ordine alfabetica, listele vor fi publicate pe usa clasei, cate 1 elev in banca. In cazul in care un liceu nu are spatiul necesar, elevii pot fi asezati si cate 2 in banca, dar cu conditia ca elevii alaturati sa fie din ani de studiu diferiti.

SIMULARE BACALAUREAT 2014. SIMULARE la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de 3 ore, din momentul in care fiecare elev a primit subiectele fotocopiate.

Elevii vor fi supravegheati in timpul simularii de cate 2 profesori pe clasa, care predau alta materie decat Limba si literatura romana. Profesorii supraveghetori provin din scoala in care elevii sustin simularea, iar presedintele comisiei de organizare a simularii este directorul liceului.

In cazul abaterilor, elevii pot fi sanctionati prin scaderea notei la purtare, precizeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Corectarea lucrarilor este organizata de catre inspectoratele scolare si este realizata de profesori din localitatea in care elevii au sustinut simularile.

SIMULARE BACALAUREAT 2014. SIMULARE la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Continuturile pentru simulare sunt cele prevazute in programa de bacalaureat. Pentru simulare sunt exceptate urmatoarele continuturi:
– reguli ale monologului, reguli si tehnici de construire a dialogului, stiluri functionale adecvate situatiei de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale si nonverbale in comunicarea orala
– textul dramatic postbelic
– limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii
– simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelica, perioada postbelica, curente culturale/literare romanesti in context european
– interpretari si judecati de valoare exprimate in critica si in istoria literara
– autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, G. Calinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stanescu, Marin Sorescu

– See more at: http://www.b365.ro/simulare-bacalaureat-2014-elevii-sus-in-luni-simularea-la-limba-si-literatura-romana_203448.html#sthash.vKYmc8XA.dpuf


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button