ESENTIAL

Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021. Ce au avut de rezolvat elevii

Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021. Joi, 24 iunie, elevii clasei a VIII-a au dat al doilea examen de la Evaluarea Națională 2021, proba la Matematică.

Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021. Edupedu.ro a publicat subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2021, date în această dimineață la examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a.

Subiectele au fost asemănătoare celor date la simularea Evaluării Naționale și la testele de antrenament.

La examenul de Matematică a fost extrasă varianta numărul 3.

Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021

La subiectul I au fost 6 itemi de tip grilă, cu un singur răspuns corect.

La subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, dar tot sub formă de tip grilă.

Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021

Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021 Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021 Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021 Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021 Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021 Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021 Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2021

Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în Capitală, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021, în prima sesiune care se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

În contextul evoluției pandemiei care a împiedicat desfășurarea normală a cursurilor, programa pentru Evaluarea Națională 2021 a fost simplificată.

Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Națională 2021 vor fi publicate în 29 iunie.

După evaluarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale este programată pentru 4 iulie.

Proba la Limba si literatura materna va avea loc vineri.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Elevii au început Evaluarea Națională cu proba de limba și literatura română. Potrivit Edupedu, elevii au primit a patra variantă de subiecte.

La primul subiect propus, elevii au avut de răspuns mai multor întrebări bazate pe un fragment extras din lucrarea lui Sorin Titel – „Pantera neagră”- și de un paragraf preluat dintr-un articol publicat în săptămânalul „Dilema Veche”.

La Subiectul II, absolvenții de clasa a VIII-a au primit cerința de a povesti, într-un text narativ, o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii ce s-a petrecut în curtea școlii. Mai mult, elevii au avut ca cerință inserarea unei secvențe descriptive, dar și a unui dialog.

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button