SMART CITY

SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, EDU.RO, LA BACALAUREAT 2014: CE SUBIECTE S-AU DAT, CE BAREM

SUBIECTELE ŞI BAREMELE LA MATEMATICĂ LA BACALAUREAT 2014, conform EDU.RO:

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICĂ- FILIERA MATE-INFO, DE LA BACALAUREAT 2014

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICĂ- FILIERA ŞTIINŢE ALE NATURII, DE LA BACALAUREAT 2014

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICĂ- PROFIL TEHNOLOGIC, DE LA BACALAUREAT 2014

VEZI AICI BAREMUL DE CORECTARE LA MATEMATICA- PROFIL PEDAGOGIC, DE LA BACALAUREAT 2014


VEZI AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ- FILIERA MATE-INFO, DE LA BACALAUREAT 2014

VEZI AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ- FILIERA ŞTIINŢE ALE NATURII, DE LA BACALAUREAT 2014

VEZI AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ- PROFIL TEHNOLOGIC, DE LA BACALAUREAT 2014

VEZI AICI SUBIECTELE LA MATEMATICA- PROFIL PEDAGOGIC


Modelele de SUBIECTE ŞI BAREMELE LA MATEMATICĂ, disponibile pe EDU.RO:

MODELE DE SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, EDU.RO, pentru PROFILUL REAL specializarea MATEMATICĂ-INFORMATICĂ(Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică)

BAREM DE EVALUARE ŞI NOTARE MATEMATICĂ SCRIS BACALAUREAT 2014 EDU.RO, pentru PROFILUL REAL specializarea MATEMATICĂ -INFORMATICĂ (Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică)

MODELE DE SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, EDU.RO, pentru PROFILUL UMAN (Filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare) 

BAREM DE EVALUARE ŞI NOTARE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, EDU.RO, pentru PROFILUL UMAN (Filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare) 

MODELE DE SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, EDU.RO, pentru PROFILUL REAL specializarea ŞTIINŢE ALE NATURII (Filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii)

BAREM MATEMATICĂ 2014 EDU.RO, pentru PROFILUL REAL specializarea ŞTIINŢE ALE NATURII (Filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii) 

MODELE DE SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, EDU.RO, pentru PROFILUL TEHNIC (Filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale;
profilul tehnic, toate calificările profesionale)
  

BAREM MATEMATICĂ BACALAUREAT 2014, EDU.RO, pentru PROFILUL TEHNIC (Filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale;
profilul tehnic, toate calificările profesionale
)

BACALAUREAT 2014 EDU.RO. La proba de matematică, elevii au la dispoziţie trei orei pentru a rezolva cele trei subiecte. Fiecare subiecte este notat cu 30 de puncte şi se acordă 10 puncte din oficiu.

SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, EDU.RO, LA BACALAUREAT 2014: 

„Trebuie să ne luăm măsuri de precauţie, şi anul trecut am transmis mesaje în acest sens. Din păcate, nu toată lumea înţelege. Aş vrea doar să îi rog pe cei care se gândesc că pot să se joace cu legea să se uite un pic să vadă cazurile identificate şi ce s-a întâmplat anul trecut: sunt oameni daţi afară din sistem, nu mai sunt cadre didactice, sunt oameni care au dosare penale, sunt oameni care au fost condamnaţi definitiv pentru corupţie sau fraudă la examene.Cred că este un subiect pe care este bine să-l tratăm cu toată seriozitatea şi să nu ne jucăm”, a mai spus Pricopie, după întâlnirea grupului PSD din Senat.

BACALAUREAT 2014:

Ministrul Educaţiei a adăugat că a cerut inspectorilor şcolari generali să fie pregătiţi pentru cazul în care se întâmplă „ceva negativ” la bacalaureat. „Este greşit dacă nu ştim să acţionăm dacă se întâmplă ceva negativ. Dacă se întâmplă, să acţioneze conform legii, conform regulamentului, să sesizeze imediat organele de specialitate şi să se asigure că aceste cazuri, dacă vor fi, nu periclitează examenul. Să aibă, inclusiv în inspectorate, oameni pregătiţi pentru a prelua conducerea vreunei comisii, dacă vom avea probleme la acest nivel, sau să aibă oameni pregătiţi în rezervă pentru asistenţa la clasă”, a precizat Remus Pricopie.
În acelaşi context, demnitarul a spus că a cerut inspectorilor să interzică orice practică de colectare de bani la bacalaureat, indiferent de motiv. „Nu există subiectul protocol, nu există niciun alt subiect, pentru niciun fel de activitate asociată examenului. Organizarea acestor examene se poate face cu fonduri alocate de la bugetul statului”, a subliniat Pricopie.

BACALAUREAT 2014:

Ministrul a mai spus că, după exemplele negative din 2013, atât elevii, cât şi profesorii vor fi încurajaţi să meargă la examene deschişi şi fără gânduri de fraudă. Pe de altă parte, Pricopie a spus despre numărul mai mic de înscrişi la examenul din 2014 că acesta este cauzat de scăderea numărului de elevi pe generaţie.

„În 2013, au fost înscrişi la bacalaureat 71% dintre elevii care au început clasa a XII-a în septembrie 2012, iar anul acesta, 73% dintre elevii care au început clasa a XII-a în septembrie 2013. Cifrele indică scăderea numărului de copii din ‘cohortă’ (generaţie n.r.)”, a explicat ministrul.

BACALAUREAT 2014:

La examenul de bacalaureat din aceasă sesiune, candidaţii au susţinut, săptămâna trecută, proba orală la limba română. La această probă s-au înscris, la nivel naţional, 131.254 de absolvenţi, dintre care 1.413 din promoţiile anterioare.

În perioada 16-20 iunie, 121.446 de absolvenţi susţin proba de evaluare a competenţelor digitale. Dintre aceştia, 119.757 au absolvit liceul în acest an, iar 1.689 sunt din promoţiile anterioare.

BACALAUREAT 2014:

Probele orale vor continua în perioada 23-27 iunie cu testarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Conform datelor Ministerului Educaţiei, 123.689 de absolvenţi sunt aşteptaţi să susţină proba, dintre care 122.072 din promoţia curentă şi 1.617 din promoţiile anterioare. Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la proba de limba engleză, respectiv 107.194, alţi 14.198 la limba franceză, 1.087 la limba germană, 139 la limba rusă, 682 la limba spaniolă, 20 la limba portugheză, 357 la limba italiană, un candidat la limba ebraică, nouă la limba japoneză şi alţi doi la limba turcă.

BACALAUREAT 2014:

Probele scrise ale primei sesiuni a examenului de bacalaureat vor începe luni 30 iunie, cu limba şi literatura română şi vor continua pe 1 iulie cu proba la limba şi literatura maternă, pe 2 iulie cu proba obligatorie a profilului şi pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele de la probele scrise vor fi afişate în 7 iulie, până în ora 12.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii, între orele 12.00 şi 16.00.
Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 8-10 iulie, iar în 11 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului.

SUBIECTE ȘI BAREM LA MATEMATICĂ, EDU.RO, LA BACALAUREAT 2014

Elevii intră în sală la 8:30

Examenul de miecuri, începe la fel ca toate examene scrise de la bacalaureat, de la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.

La intrarea în săli, elevii vor fi controlaţi de către profesorii din comisiile de examen pentru ca aceştia să nu intre în săli cu nimic altceva asupra lor în afară de cartea de identitate şi pixul pentru examen.

Procedura prevede că în centrul de examen un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi verifică dacă fotografiile corespund.

Bacalaureat 2014. Sesiunea iunie-iulie 2014 – calendar probe scrise:

30 iunie Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

1 iulie Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 – 10 iulie Rezolvarea contestaţiilor

11 iulie Afişarea rezultatelor finale

Elevii care nu iau bacalaureatul din prima sesiunea au la dispoziţie o nouă sesiune, în luna septembrie.Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button