ESENTIAL

SUBIECTE BACALAUREAT 2021. Ministrul Educaţiei a făcut anunțul: ”Nu vor fi ușoare” UPDATE

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei, a vorbit duminică seară despre SUBIECTE BACALAUREAT 2021, precizând că acestea nu vor fi mai ușoare decât în alți ani, dar că formulările vor fi mai clare.

UPDATE: Au apărut subiectele

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre SUBIECTE BACALAUREAT 2021. Ministrul a susținut că acestea vor avea un grad de dificultate echivalent cu cel din anii trecuți, însă ele vor fi redactate cu formulări mai clare.

Oficialul a spus că nu accepă sub nicio formă formulări capcană.

SUBIECTE BACALAUREAT 2021

“Subiectele nu vor fi mai ușoare. Formulările vor fi clare, pe înțelesul candidaților și nu accept sub nicio formă formulări capcană. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor. Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, ale sistemului de învățământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din sistemul de educație, profesorii în ultimă instanță, dar nicidecum elevi. Nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susțin examenul de Bacalaureat”, a declarat Sorin Cîmpeanu în seara dinaintea primei probe a examenului, cea la Limba și literatura română, la Digi 24.

Vă recomandăm și: Bacalaureat 2021. Regulile pe care trebuie să le respecte liceenii

SUBIECTE BACALAUREAT 2021. Apel către elevi

Ministrul Educației a făcut și un apel către elevi, să nu încerce să copieze.

“E bine să se gândească fiecare, pentru că odată ajunși în această situație, fiind declarat eliminați din examen, nu există posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor la probele eventual promovate anterior și, de asemenea, nu se mai pot înscrie la următoarele două sesiuni de Bacalaureat. Deci fac un apel la înțelegerea elevilor care vor susține examenul de Bacalaureat pentru a nu ajunge în astfel de situații regretabile”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

15.300 de candidați în București

Bacalaureat 2021 începe luni, 28 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare.

În Capitală vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Foto: RomâniaTV


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button