Subcarpaţi lansează astăzi videoclipul piesei “Ța, ţa, ţa căpriţa, ţa”, ca o ironie la adresa pieselor de vară

de:
05 sept. 2011
4 Afișari
Subcarpaţi lansează astăzi videoclipul piesei “Ța, ţa, ţa căpriţa, ţa”, ca o ironie la adresa pieselor de vară


Asa că la 17.40 staţi cu ochii pe www.facebook.com/subcarpati si cu urechile la Radio Guerrilla, unde Bean va intra în direct pentru detalii despre piesă.

De ce acum o astfel de piesă şi nu în apropierea sărbătorilor de iarnă?

Bean: Pentru că e o ironie la adresa pieselor de vară şi apoi am vrut să fie altceva. De ce trebuie să respectăm musai un tipar?

De ce Ța, ţa, ţa căpriţa, ţa şi nu altă piesă?

Bean: Având în vedere ca trupa Subcarpati işi doreşte să promoveze cât mai mult folclorul, am considerat că această piesă este mobilul perfect pentru a promova, în randul tinerilor şi nu numai, una dintre tradiţiile specifice arealului românesc.

Care e povestea clipului?

Bean: E vorba de o peripeţie, unde folclorul loveşte în lumea tinerilor. Ei vor sa aduca aminte generatiei tinere că tradiţiile româneşti sunt frumoase. Simt un soi de responsabilitate lăsată de părinţi, responsabilitatea de a transmite mai departe simbolurile specifice româneşti, dar vor să se şi distreze în acest timp, ca orice tânăr, pe relaxare.

Mai mult decât atât, clipul poate fi receptat ca o prezentare de folclor, iar modelele sunt tinerii. E o altfel de modă.

Sorina, Radu, Daniel şi Sabin sunt cei patru actori ai clipului, prieteni în aceeaşi gaşcă.

Cine a făcut clipul?

Florin Câmpeanu, Koma şi Bean au lucrat la clip. Filmările au durat 3 luni. S-a filmat în două ture, o dată în Vama Veche şi apoi în drumul dinspre Bucureşti spre Enisala, la cetatea Heraclea.

Subcarpaţi înseamnă

Bean MC

DJ Limun

VJ Andrei

Lansarea proiectului „Subcarpaţi” a avut loc odată cu lansarea primului album al trupei, ce îi poartă acelaşi nume, în  octombrie 2010, pe site-ul oficial http://subcarpati.com/, proiect muzical la care au participat Bean MC, Omu Gnom (Raparta), Mara Panaitescu şi DJ Limun.

Noutatea pe care o aduce albumul constă în temele şi subiectele melodiilor. În piese sunt amintite momente istorice precum cel din 1989 (melodia „Când a fost la ’89”), iar stilul abordat este un amestec de hip-hop cu influenţe din folclorul românesc.

Album poate fi descărcat de pe http://subcarpati.com/, unde poate fi vizualizat şi clipul „Când a fost la ’89”.

Pe 12 iunie 2011, Subcarpaţi a lansat compilaţia CULESE DIN CARTIER, ce poate fi descarcată, de asemenea, gratuit, de pe http://subcarpati.com/culesedincartier

Nume de marca din muzica românească se regăsesc pe acest album, precum matze, Silent Strike, Gojira, Undoo, Danaga, Liviu Vasilică, etc.

Mai multe despre Subcarpaţi, aici – într-un interviu marca B365

Cookies