Subcarpati @ GuerriLIVE

de:
30 sept. 2011
2 Afișari
Subcarpati @ GuerriLIVE

Al treilea GuerriLIVE din acest sezon aduce folclorul în studiourile Guerrilla: trupa Subcarpaţi, care ne învaţă prin cântecul său care ne sunt tradiţiile strămoşeşti.

Evident, maestrul de ceremonii rămâne acelaşi – Bogdan Șerban

Lansarea proiectului „Subcarpaţi” a avut loc odată cu lansarea primului album al trupei, ce poartă acelaşi nume, în octombrie 2010, pe site-ul oficial www.subcarpati.com/ proiect muzical la care au participat Bean MC, Omu Gnom (Raparta), Mara Panaitescu şi DJ Limun.

Trupa Subcarpaţi este formată din: Bean MC, DJ Limun, VJ Andrei

Stilul abordat de trupa Subcarpaţi este un amestec de hip-hop cu influenţe din folclorul românesc.

Noutatea pe care o aduce albumul constă în temele şi subiectele pieselor. În piese, sunt amintite momente istorice precum cel din 1989 (piesa „Când a fost la ’89”), care are şi videoclip. Album poate fi descărcat, gratis, de pe www.subcarpati.com.

Pe 12 iunie 2011, Subcarpaţi a devenit din proiect trupă, odată cu lansarea compilaţiei CULESE DIN CARTIER. Albumul poate fi descărcat, de asemenea, gratis, de pe www.subcarpati.com/culesedincartier. Nume de marcă din muzica românească se regăsesc pe acest album, precum matze, Silent Strike, Gojira, Undoo, Danaga, Liviu Vasilică, etc.

Ce înseamnă folclorul pentru Bean?

O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică şi iniţial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine şi aşa a început să se formeze un soi de conştiinţă în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru ţara asta şi care ne-au schimbat viaţa şi, pentru ei, dar şi pentru noi, trebuie să învăţăm păstrăm valorile tradiţionale”.

Tza, tza, tza la toată lumea!

GuerriLIVE înseamnă concerte susţinute de trupele noului val din muzică românească, găzduite şi transmise în direct din Studiourile Radio Guerrilla.

În fiece săptămână, în fiece luni, de la 7 seara.

Cookies