BAZAR

STUDIU: Publicitatea pe Internet o va devansa pe cea pe TV până în 2017

Potrivit analiștilor de la ZenithOptimedia, ritmul de creștere a publicității pe Internet va fi de peste trei ori mai mare decât în restul industriei în 2016, susținută de cererea pentru mesaje publicitate în social media, mesajele video online și căutări plătite. Anterior, această companie estima că publicitatea pe Internet o va devansa pe cea pe TV abia în 2018.

Economia globală se confruntă cu provocări clare. Însă încrederea firmelor de publicitate a rămas în mare parte nemodificată iar prognozele noastre privind creșterea globală înregistrate în 2016 au rămas practic neschimbate în perioada care a trecut de la ultimele noastre estimări din decembrie„, susține firma respectivă.

Astfel, industria de publicitate va beneficia în 2016 de Olimpiada de la Rio, campionatul european de fotbal și alegerile prezidențiale din SUA. În schimb, condițiile din China, Rusia și Brazilia, împreună cu incertitudinile cu privire la calitatea de țară membră a Uniuni Europene a Marii Britanii se numără printre provocările la adresa economiei mondiale.

Conform noilor estimări cheltuielile globale cu publicitatea la nivel mondial vor înregistra în acest an o creștere de 4,6%, față de un avans de 4,7% cât estima în decembrie. Chiar și așa este vorba de o creștere superioară avansului de 3,9% înregistrat în 2015.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button