ÎN BUCUREȘTI

STUDIU: Bucureștiul va recupera repede declinul economic din pandemie

Bucureștiul va recupera repede declinul economic din pandemie, conform unui studiu, Capitala fiind printre marile orașe europene care vor reuși acest lucru într-un timp rapid.

Bucureștiul va recupera repede declinul economic din pandemie, spun proiecțiile făcute de Oxford Economics.

Capitala României și orașele Zurich, Dublin, Oslo, Sofia, Stockholm și Varșovia sunt singurele mari orașe europene din TOP 30 ale căror economii vor reveni la nivelurile de dinantea pandemiei în 2021, conform analizei celor de la Oxford Economics.

Sursa citată notează că doar 7 dintre cele mai mari 30 orașe europene sunt așteptate să revină în acest an la ritmurile de creștere economică înregistrate înaintea izbucnirii pandemiei Covid-19.

Bucureștiul va recupera repede declinul economic din pandemie

Bucureștiul conduce detașat în topul redresărilor, cu o creștere a PIB estimată la 5,6% în 2021, însă sectoare ca HoReCa sau transport vor recupera pierderile din pandemie abia peste doi-trei ani.

În celelalte 23 de orașe, produsul intern brut, deși prognozat să crească semnificativ raportat la anul 2020, nu se va redresa decât în 2022, sau, în cazul orașelor Barcelona și Roma, în 2023, scrie profit.ro.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button