Studentul care dă în judecată Universitatea din București

18 nov. 2020
17 afișări
Studentul care dă în judecată Universitatea din București

Universitatea din Bucureşti a fost dată în judecată de un student din Alba Iulia pe fondul creșterii taxelor pentru studenţi fără a se respecta contractul de studii.

Andrei Nicolae Popa este student la Facultatea de Drept din Bucureşti în anul patru, iar miercuri, 18 noiembrie, are primul termen în procesul cu Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor de studiu.

Argumentele studentului

Popa arată că, în primăvară, au fost mărite taxele pentru studenţi fără a fi respectat contractul de studii. Mai mult decât atât, de când facultatea s-a mutat în online, studentul este de părere că taxele mari nu se mai justifică întrucât nu mai beneficiază de nimic din ceea ce ar fi folosit fizic şi palpabil la facultate.

„Universitatea nu-şi mai poate executa în mod obiectiv partea sa de obligaţie în raportul educaţional în ceea ce priveşte asigurarea infrastructurii şcolare. În acest context în care Universitatea nu vine să înlocuiască partea sa de prestaţie, cu spre exemplu darea în folosinţă gratuită a unor laptopuri pentru toţi studenţii CUT atunci se justifică reducerea prestaţiei”, a declarat Andrei Nicolae Popa.

Universitatea din Bucureşti a câștigat anul acesta, din taxele de înscriere, 4,2 milioane de lei, iar Universitatea estimează că majorarea taxelor i-ar aduce venituri de 58 de milioane de lei.

Problema taxelor mai mici pe timp de pandemie nu a intervenit doar în România. Potrivit unui studiu Forbes realizat în Statele Unite, peste nouă din zece studenţi consideră că învăţarea online nu merită costurile pe care le implică.

Cookies