SMART CITY

Studenţii vor putea face PRACTICĂ la Primăria Capitalei

Am semnat un acord-cadru de colaborare cu rectorii a cinci universități de prestigiu din Capitală pentru a instituționaliza relațiile de colaborare între Municipalitate și acestea privind efectuarea stagiului de practică în cadrul programelor de studii universitare de licență și master pentru un număr maxim de 40 de studenți pentru fiecare dintre universitățile reprezentate. La întâlnire au fost prezenți rectorul SNSPA, Remus Pricopie, rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Marian Moiceanu, rectorul Univesității de Medicină și Farmacie Carol Davila, acad. Ioanel Sinescu, rectorul Academiei de Științe Economice, prof.univ.dr. Nicolae Istudor, rectorul Universității București, prof. univ. dr. Romiță Iucu-Bumbu„, a anunțat Gabriela Firea.

Ea a menționat că vrea ca această colaborare să funcționeze și a arătat că va avea discuții cu rectorii tuturor universităților bucureștene.

Am dorit să discut în primul rând cu dumneavoastră, pentru că Universitatea București, SNSPA și ASE au facultăți de administrație publică, cu Universitatea de Medicină și Farmacie, pentru că Primăria are în subordine 19 spitale, iar cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism pentru că profesorii acesteia sunt membri în Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului București. Un astfel de program de internship realizat la nivelul Primăriei poate fi extrem de folositor studenților și ne va aduce avantaje și nouă, întrucât suntem interesați să atragem alături de noi tineri pasionați, energici, care să dorească să se implice în administrația publică. România are nevoie de specialiști în administrație publică și nu doar la nivel central, cât mai ales la nivel local„, a explicat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, documentele ce stau la baza acordului stabilesc cadrul general în care se vor organiza și desfășura stagiile de practică pentru studenți și masteranzi, cu respectarea prevederilor legale.

Acordurile-cadru au fost încheiate pe o perioadă de 3 ani, iar PMB va realiza planul de desfășurare a practicii împreună cu cele cinci universități.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button