Studenții vor avea, totuși, reduceri la biletele de tren, anunță CFR. Dar protestul lor din București nu s-a anulat, încă așteaptă răspunsuri de la Metrorex și STB

05 sept. 2023
940 Afișari
Studenții vor avea, totuși, reduceri la biletele de tren, anunță CFR. Dar protestul lor din București nu s-a anulat, încă așteaptă răspunsuri de la Metrorex și STB
Studenții vor avea, totuși, reduceri la biletele de tren, anunță CFR. Dar protestul lor din București nu s-a anulat, încă așteaptă răspunsuri de la Metrorex și STB. Sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

CFR Călători a anunțat că, începând de astăzi, studenții vor beneficia de reducere la biletele de tren. Aceștia așteaptă câte un răspuns oficial și din partea Metrorex și a Societății de Transport București (STB).

Protestul încă se ține

Compania feroviară CFR Călători a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că acum și studenții beneficiază de reducere la biletele de tren, începând de pe 5 septembrie 2023:

4 septembrie – 2023 CFR Călători informează că facilitățile aferente studenților la transportul pe calea ferată conform noilor acte legislative vor fi acordate începând cu data de 5 septembrie 2023. Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform legilor: Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.”

Vicepreședintele Educațional, Alex Stan, a anunțat că, deși CFR Călători a cedat și a acordat, în cele din urmă, reducerea, protestul va continua.

Studenții așteaptă răspunsuri și din partea STB-ului și a Metrorexului, în care să-i asigure că vor beneficia de reducerea de 90% la biletele și abonamentele de transport în comun.

CFR Călători cedează!
Presiunea din partea studenților a funcționat! Societatea civilă îşi arată forța. De mâine studenții au reducere 90% la CFR. Așteptăm răspunsul altor operatori precum Societatea de Transport București – STB SA și Metrorex. Până atunci, protestul stă în picioare.
Miercuri, 09:00, Parcul Gării de Nord.”

Momentan, studenții nu își pot achiziționa bilete cu reducere de pe site-ul CFR Călători, ci doar de la casele de bilete.

Ieri, studenții nu mai aveau nici măcar reducere de 50%

Pe data de 2 septembrie 2023, compania feroviară CFR Călători a anunțat printr-un comunicat că elevii vor beneficia, începând cu data de 3 septembrie 2023, de 100% reducere la biletele de tren, însă, studenții mai au de așteptat pentru reducere, până când va fi publicată Hotărârea de Guvern a normelor metodologice aferente Legii nr. 199/2023:

(…) începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.”

Studenții nu mai beneficiau ieri nici măcar de reducerea de 50% și au fost nevoiți să plătească prețul întreg pentru călătoriile cu trenul.

Te-ar putea interesa și:

Cookies