Cele şase masterande ale programului Cultura şi Limbajul Organizaţiilor Europene al Departamentului de Limbi Moderne Aplicate din Universitatea din Bucureşti au câştigat locurile I, II şi III, câte două pe fiecare dintre cele trei locuri, în cadrul unui program sprijinit de Google menit să lupte împotriva excluziunii sociale de toate tipurile, inclusiv digitală.
Pe locul întâi se află Andreea Hompoth şi Liliana Mocanu, al doilea premiu l-au câştigat Iulia Andreea Drăghici şi Aida Carmen Vlăduţ, iar pe locul trei se află Mădălina Elena Isac şi Dora Iuliana Petre, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Cele şase masterande ale Universităţii din Bucureşti au primit, de asemenea, certificate care atestă competenţa de a folosi instrumentul Google AdWords, un serviciu de publicitate bazat pe cuvinte cheie.
Programul Intensiv European NetAware este un proiect ce vrea să arate că tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor ar putea fi utilizate pentru a creşte gradul de conştientizare socială şi pentru a lupta cu excluziunea socială de toate tipurile. Concurenţii de anul acesta au fost din Olanda, Ungaria, Spania, Germania, Italia, Franţa si Polonia . Echipele au redactat o campanie de conştientizare cu privire la excluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi şi a celor care nu au acces la Internet. Delegaţia Universităţii din Bucureşti a contribuit la conţinutul Programului Intensiv NetAware prin susţinerea de cursuri care vor fi incluse într-un document ce urmează să fie publicat de Uniunea Europeană.
Delegaţia a fost însoţită de conf. dr. Diana Ioniţă, prof. dr. Magdalena Iordache-Platis şi lect. dr. Daria Protopopescu. Cadrele didactice însoţitoare au primit, de asemenea, diplome pentru locul 1.