Studenţii ieşeni, medaliaţi cu aur, la salonul de inventică, după ce au construit un autoturism ARO

de:
09 iul. 2015
2 Afișari
Studenţii ieşeni, medaliaţi cu aur, la salonul de inventică, după ce au construit un autoturism ARO

I Aro Camarad, proiectul studenţilor de la Facultatea de Mecanică din Iaşi, este gata, iar cei care l-au proiectat au un singur gând. Vor ca maşina să fie fabricată în serie pentru ca toţi românii să se poată bucura de noul model, informează Digi24.

Proiectul tinerilor a fost demarat în urmă cu doi ani. Atunci, ei au schiţat un nou model al maşinii de teren cu gândul de a-l pune şi în practică, adică să reconstruiască maşina de la zero. După ce schiţa a fost terminată, studenţii au ajuns la concluzia că nu poate fi pus în practică. Aşa că au fost nevoiţi să ia proiectul de la capăt.

„Am apelat la sponsori, la prieteni, până la un moment am găsit un ARO cu șasiu lung pe care l-am dezechipat și după aia iar am luat studiul de design să vedem ce putem să facem,” povesteşte profesorul Adrian Sachelarie.

Nu mai puţin de doi ani de zile au muncit studenţii ieşeni până când au reuşit să creeze o maşină tip SUV pe care au numit-o iAro Camarad. Proiectul nu este însă finalizat în totalitate. Studenţii spun că vor să lucreze acum şi la interiorul maşinii. Şi aici, fiecare piesă va fi făcută de la zero.

I Aro Camarad a fost de altfel şi proiectul de licenţă al tinerilor de la Facultatea de Mecanică. Pentru noua maşină de teren, membrii echipei au fost răsplătiţi de profesori cu note mari. Tinerii spun că nu se vor opri aici. Ei au început demersurile pentru ca maşina să poată fi produsă în serie, astfel încât autoturismul de teren să poată fi văzut pe străzile din România.

Cookies