Studenţii care au urmat cursuri neautorizate vor primi diplome recunoscute

de:
18 aug. 2015
0 Afișari
Studenţii care au urmat cursuri neautorizate vor primi diplome recunoscute

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, că studenţii înmatriculaţi înainte de anul 2011, care au urmat cursuri neautorizate, vor primi diplome de studii recunoscute. Oficialul a precizat că în această situaţie se află 18.000 de tineri care au urmat „de bună credinţă” cursurile unor prestigioase universităţi publice din România, potrivit romaniatv.net.

„Este vorba despre universităţi acreditate din România care au şcolarizat în condiţii care nu au fost pe deplin conforme. Universităţile au acţionat în patru moduri: au şcolarizat peste capacitatea maximă de scolarizare; au şcolarizat la o formă de învăţământ care nu a beneficiat de acreditare (de exemplu, au avut acreditare pentru cursuri de zi şi au şcolarizat şi la forma de învăţămant ID sau FR); au avut acreditare pentru o anumită limbă şi au şcolarizat într-o altă limbă; au avut acreditare pentru o anumită locaţie geografică şi au şcolarizat în alte locaţii geografice”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul susține și faptul că, începând cu acest an, universitățile care au organizat cursuri fără a avea autorizație pentru acestea, vor suporta sancțiuni drastice: „Sancţiunile sunt de 10 ori cuantumul taxelor şcolare încasate pentru un program de studiu care nu a funcţionat în condiţii de deplină legalitate. Mai departe, dacă se constată că o universitate a încălcat reglementările la două programe de studii, automat universitatea intră în lichidare. Dacă o universitate, la acelaşi program de studiu, încalcă reglementările doi ani consecutivi, intră în lichidare”, a mai spus ministrul Educaţiei, potrivit sursei citate.

Cookies