Studenții bucureșteni protestează azi în fața Gării de Nord

12 feb. 2021
63 Afișari
Studenții bucureșteni protestează azi în fața Gării de Nord

Studenții bucureșteni se vor aduna, astăzi, de la ora 10:00 și până spre 13:00, în fața Gării de Nord. Este o acțiune de protest, dar, în același timp și una de comemorare a drepturilor lor.

Scopul acțiunii face evident referire la decizia Guvernului de a limita dreptul studenților la transport feroviar gratuit, fără existența unui minim dialog cu reprezentanții studenților.

„Scopul comemorării face referire la decizia Guvernului de a limita dreptul studenților la transport feroviar gratuit, fără existența unui minim dialog cu reprezentanții studenților, deși asemenea decizii cu impact asupra accesibilității, echitabilității și riscului de abandon trebuie, în primul rând, stabilite prin consultarea tuturor actorilor interesați. De asemenea, comemorăm lipsa de interes a decidenților pentru un dialog deschis cu reprezentanții studenților, atât în lumina eliminării dreptului la gratuitate, cât și în ceea ce privește problemele și nevoile sistemului de învățământ superior.”, a spus Teodor-Constantin Petre, reprezentant al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România.

Sursă foto: captură/ Digi24.

Cookies