ARHIVA B365

Studenții, împiedicați să își exercite dreptul de vot, reclamă neregulile de la alegeri

Redăm comunicatul de presă remis de Societatea Europeană pentru Justiție:

„Societatea Europeană pentru Justiție” (SEJ) condamnă indolența Universității din București în ceea ce privește amplasarea unei secții de votare în incinta campusului Grozăvești.

În ciuda scandalului de luna trecută, când studenții le-au depus plângeri penale membrilor conducerii și acuzau numeroase nereguli la Universitatea din București, se pare că aceștia nu au luat atitudine, în incinta campusului Grozăvești neaflându-se nicio secție de votare pentru cei aproximativ 2000 de studenți ai acestuia.

În secţiile de votare din jurul campusurilor universitare au fost studenţi cărora nu li s-a mai permis să voteze pentru că secţiile de votare nu mai aveau formulare tipizate pentru declaraţii pe propria răspundere necesare votului pe liste suplimentare.

O altă neregulă pe care SEJ o semnalează este cea referitoare la administratorii de cămin din Complexul Grozăveşti-Regie, care ar fi reţinut, din 1 octombrie actele de identitate ale studenţilor care au solicitat viză de flotant şi nu le-au eliberat până în ziua alegerilor, motivând că procedura este una greoaie datorită numărului foarte mare de solicitări.

Cel mai mulţi dintre studenţii cărora le-au fost oprite abuziv actele de identitate au încercat pe toate căile să îşi recupereze documentele.

SEJ critică și organizarea secțiilor de votare din diasporă, unde numărul mic de cabine de vot la secțiile de votare a fost principalul motiv al cozilor. În Paris, spre exemplu, au fost doar două secții de votare și fiecare dintre ele a avut doar trei cabine.

În Stuttgart, Germania – pentru cei aproape 250.000 români din Baden-Württemberg a existat o singură secție de votare. Nici în Suedia situația nu a fost mai plăcută, existând o singură secție, la ambasadă, 2 stampile”.

„Societatea Europeana pentru Justitie” – SEJ este o organizaţie democratică, independentă, nepartizană,
cu activitate civică şi de promovare a statului de drept şi a democraţiei. Asociaţia îşi desfăşoară activitatea în scopul promovării şi apărării drepturilor şi intereselor profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi a satisfacerii nevoilor acestora în domeniile: juridic, ştiinţific, cultural, social, civic.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button