ȘTIRI

Studenții de la Universitatea din București protestează: Nu mai vrem mizerie și gândaci în cămine!

Studenții cer, printr-un comunicat de presă, ca, „în interiorul căminelor, să nu mai existe gândaci, şoareci sau şobolani, băile din cămine să fie igienizate şi reparate, să dispară mucegaiul, iar apa caldă să nu mai fie întreruptă fără anunț în prealabil”.

Totodată, tinerii mai atrag atenția că în sălile de curs este frig și, în sediul din Pitar Moș al Facultății de Limbi Străine plouă în săli, iar temperaturile din clase nu au depășit 15 grade.

„Sălile sunt pline de mucegai şi igrasie, iar când plouă apa curge în sălile de curs. Zeci de studenţi s-au îmbolnăvit, urmeză tratamente medicale şi nici măcar nu se mai pot prezenta la curs. În acest moment, majoritatea căminelor şi facultăţilor din Universitatea din Bucureşti au devenit focare de infecţie, bombe cu ceas pentru cei care locuiesc, învaţă sau lucrează aici”, a arătat președintele organizației studențești, George Velcea.

Membrii SSUB cer, în acest context, demisia rectorului Mircea Dumitru, a prorectorilor Maria Voinea și Liviu Papadima, precum și a decanului Facultății de Litere, Oara Murăruș.

Săptămâna trecută, studenții de la Facultatea de Limbi Străine au fost în grevă japoneză, din cauza frigului și igrasiei din sălile de curs. Legat de sistarea încălzirii sălilor de curs de la Facultatea de Litere, conducerea instituţiei a precizat că în zilele de vineri, 5 decembrie, şi luni, 8 decembrie, căldura a fost întreruptă în clădirea „Edgar Quinet” a Universităţii din Bucureşti din cauza opririi alimentării cu gaze de către Distrigaz Sud, ca urmare a unei avarii în zona Piaţa Romană – Piaţa Unirii


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button