ARHIVA B365

Studenții de la Universitatea din București protestează luni seară, în Grozăvești

Totuşi, decizia a fost luată de comun acord cu reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB), scrie adevarul.ro.

În jur de 900 de studenţi urmează să fie mutaţi în căminele A şi B cel târziu luni, fiindcă celelalte două cămine, respectiv C şi D, urmează să fie renovate.

Însă, spun studenţii, licitaţia pentru contractarea firmei care le va renova nu a fost încă demarată şi studenţii spun că nu au unde să se mute având în vedere că sunt alţi colegi de ai lor cazaţi în căminele A şi B. 

„Universitatea vrea să închidă căminele, dar nu au de ce având în vedere că încă nu a început licitaţia care şi aşa durează minimum două luni până se finalizează. Am înţeles că vor să renoveze băile, în principal, dar nu este nevoie să mute studenţii pentru asta”, spune Claudiu Dobrinescu, un student de la Facultatea de Chimie care a ieşit la protest.

El a povestit pentru adevarul.ro că într-adevăr, băile nu sunt cele mai moderne. „Au fost cazuri în care am venit cu capetele de duş de acasă şi le-am montat ca să nu ne spălăm cu furtunul de la duş”, spune studentul. El crede că licitaţia ar fi „făurită” şi spune că din 2007 când au fost renovate căminele, în fiecare an se mai tot renovează ceva. Dacă protestul nu va atrage atenţia conducerii universităţii, marţi studenţii s-ar putea muta cu corturile în faţa rectoratului.  

Decizie a fost luată împreună cu studenţii, a declarat rectorul Universităţii din Bucureşti, profesorul Mircea Dumitru, care este momentan plecat din ţară. „Am discutat cu ASUB în repetate rânduri şi am votat în Senatul Universităţii ca această măsură să fie luată. Am decis de comun acord cu reprezentanţii Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Bucureşti (ASUB) să închidem cele două cămine pentru a le renova. Mutarea se poate face pe timpul verii când au loc renovările, fiindcă în perioada aceasta, doar 30% din studenţi rămân cazaţi în cămine”, a explicat rectorul cum a fost luată decizia iniţială.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button