Studenții de la Politehnică vor fi colegi cu doi roboți

de:
28 iun. 2013
0 afișări
Studenții de la Politehnică vor fi colegi cu doi roboți

Studenţii Universității, în principal cei de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, vor învăţa să realizeze pachete de software pentru doi roboţi, informează www.ziarulring.ro

Universitatea Politehnica a cumpărat, recent, doi roboţi umanoizi ultraperformanţi, care pot să-şi mişte capul, braţele şi degetele, dar şi picioarele şi au senzori tactili şi de presiune pe suprafaţa tălpilor. Cei doi roboţi sunt dotaţi cu câte patru microfoane şi cu difuzoare, astfel că nu ar fi exclus „să înveţe” anumite fraze, implicit formule de salut, pe care să le rostească. Acestora nu le lipsesc însă nici camerele video frontale, ba chiar, datorită unor programe software, pot memora obiecte pe care, ulterior, să le folosească Au capacitatea de recunoaştere facială şi vocală. Roboţii vor putea fi controlaţi chiar şi wireless.

„Studenţii vor lucra împreună cu profesorii pachete de software pentru diferite funcţiuni pe care le pot îndeplini roboţii. Pornind de la anul I şi terminând cu ultimul an de licenţă şi apoi cu masterul, studenţii învaţă lucruri din ce în ce mai complicate”, a explicat Ecaterina Andronescu. 

Cei doi roboţi ce urmează a fi livraţi au costat 133 de mii de lei.

Cookies