ȘTIRI

Stroe: „Organizatorii mitingurilor trebuie să respecte legea de voie și dacă va fi cazul, de nevoie”

Ministrul de Interne, Radu Stroe, nu mai vrea mitinguri. În cadrul şedinţei de urgenţă de la MAI, pe tema mitingurilor, acesta s-a exprimat, spunând: „Protestele ilegale trebuie să înceteze. Organizatorii trebuie să respecte legea”, adăugând şi „Nu am aplicat legea până la capăt”, informează Realitatea TV.

„Va trebui să monitorizăm toate aceste mitinguri şi traseele, şi să începem să diminuăm imaginea pe bună dreptate negativă în legătură cu faptul că nu am aplicat legea până la capăt. Rămân femr pe ideea pe care şi premierul a exprimat-o şi aceea că vom încerca să nu se ajungă la conflicte între cetăţeni şi reprezentanţii instituţiilor statului, totuşi a trecut multa vreme si organizatorii mitingurilor trebuie să înţeleagă că trebuie să respecte legea, de voie sau de nevoie”, a mai spus Radu Stroe.

 

Ministrul a reiterat faptul ca autoritatile incearca sa evite conflicte intre cetateni si reprezentantii institutiilor statului si le-a atras atentia organizatorilor mitingurilor ca „totusi a trecut multa vreme” si ca „trebuie sa inteleaga faptul ca trebuie sa respecte legea, de voie si, daca va fi cazul, de nevoie”, informeaza Hotnews.ro.

Radu Stroe ia parte luni dimineata la o videoconferinta cu prefectii avand ca tema pregatirea de iarna si gestionarea eventualelor situatii critice cauzate de fenomenele meteorologice periculoase. Printre temele abordate in sedinta de luni se numara si cea a protestelor care s-au desfasurat in ultima vreme in mai multe orase din tara.

„Este o problema care nu as spune neaparat ca tine de situatiile de urgenta dar poate e bine sa prevenim sa nu se ajunga intr-o asemenea ipostaza. Va trebui sa monitorizam toate aceste mitinguri, ma refer la cele autorizate, si mitinguri si traseele parcurse in astfel de situatii, astfel incat sa incepem sa diminuam imaginea pe buna dreptate negativa in legatura cu faptul ca nu am aplicat legea pana la capat”,  a declarat ministrul.

„Raman totusi ferm pe ideea pe care de altfel si dl prim-ministru a exprimat-o, si anume aceea ca vom incerca sa nu se ajunga la conflicte intre cetateni si reprezentantii institutiilor statului”, a adaugat Stroe.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button