Street Delivery 2011 / Festivalul hipsterilor închipuiţi

de:
13 iun. 2011
1 Afișari
Street Delivery 2011 / Festivalul hipsterilor închipuiţi

Am ajuns târziu pe Arthur Verona, la spartul târgului, cu puţin timp înainte de ruperea de nori. N-am stat mult, dar am petrecut suficient timp cât să-mi dau seama că evenimentul în sine a purtat o mască a ipocriziei şi e teribilismului de haită.

Cum hipsterii sunt ironici, trăiesc cu lejeritate, au o gândire independentă, dau dovada de anticonformism, de creativitate şi în cele din urmă dau din cap pe muzica bună, salut curentul. Mai ales că mişcarea asta a venit ca o gură de aer curat pentru unul care bătea străzile în lung şi-n lat şi vedea la fiecare colţ grupuri de mucoşi plângăcioşi, daţi cu tăciune pe la ochi şi bătuţi de soartă din simplul motiv că există. A fost interesant până când totul a luat amploare şi au apărut „închipuiţii” care au ieşit îmbrăcaţi pe stradă cu hainele bunicilor. Mulţi au renunţat, într-o doză pură de cameleonism urban, la sistemul valoric avut înainte, fie că e vorba de emo sau cine ştie ce curent juvenil. Și-au aruncat vechea personalitate la gunoi şi şi-au spus în oglindă: „Sunt deştept, uită-te la mine, sunt hipster! Nu mă pune să demonstrez, că nici măcar nu vreau să pot. Uită-te doar la ochelarii aştia imenşi de-i port pe nas cu toate că n-am probleme cu vederea!”.

Una peste alta, Street Delivery 2011 a fost ca un magnet pentru ăştia de mai sus. M-aşteptam la cu totul altceva, nu la un circ gonit dintr-un sat de bigoţi. Cu excepţia câtorva standuri şi ateliere de creaţie înşirate de-al lungul străzii, care într-adevăr militau pentru o urbe sănătoasă , restul s-au zbătut în excentricitate ţicnită. Nu le-am înţeles pe cele două mândre care stateau şi citeau în fân sub un cort mâzgâlit, pe francezul, care în fata Cărtureştiului, turna la forja şilduri (pentru cine?!) sau pe ăia de boleau pe-o canapea demontată, în capăt de tot. Adică de ce să stai ca badea-n paie la 500 de metri de metrou şi să faci siderurgie casnică în buricul târgului? În ignoranţa-mi, deja vădită, n-am înţeles nici rostul mormanului de paleţi din lemn ridicat lângă un perete împodobit cu straie semi-ţigăneşti(şi mai ales pe cei care se opreau şi-l admirau) şi sinonimia bizară, care mi-a pus capac: bunica hipster care se oprea din stand în stand cu nepoată-sa.

Cookies