Străzile Tușnad și Suhard din Sectorul 2 vor fi reabilitate și modernizate. Indicatorii tehnico-economici au fost deja aprobați în ultima ședință a Consiliului Local

02 ian. 2023
1051 Afișari
Străzile Tușnad și Suhard din Sectorul 2 vor fi reabilitate și modernizate. Indicatorii tehnico-economici au fost deja aprobați în ultima ședință a Consiliului Local
Străzile Tușnad și Suhard din Sectorul 2 vor fi reabilitate și modernizate. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați în ultima ședință a Consiliului Local din 2022 | Foto simbol: Facebook-Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 a anunțat că două străzi aflate în aria administrată urmează să fie reabilitate și modernizate. Este vorba despre străzile Tușnad și Suhard.

Străzile Tușnad și Suhard din Sectorul 2, reabilitate și modernizate

Primăria Sectorului 2 a transmis că lucrările de reabilitare au scopul de a fluidiza traficul rutier din zona respectivă.

De asemenea, prin realizarea acestor lucrări se dorește și îmbunătățirea condițiilor de siguranță și confort, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni.

În ultima ședință de Consiliul Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru aceste două obiective de investiții, ce vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor din Sectorul 2, a transmis Primăria.

Ce presupun lucrările ce vor fi realizate

Primăria Sectorului 2 a anunțat și ce implică fiecare dintre cele nouă proiecte de reabilitare și modernizare care urmează să fie realizate. De asemenea, administrația publică a transmis și care este valoarea estimată pentru fiecare dintre cele două investiții.

Astfel că:

Strada Tușdan

Aici urmează să fie reabilitat sistemul rutier. Acest lucru implică efectuarea unor lucrări pe o suprafață totală de 7.942 de metri pătrați.

Valoarea estimată pentru realizarea acestor lucrări este de 4,89 milioane lei, TVA inclus, după cum a transmis Primăria Sectorului 2.

Reabilitarea va consta în:

  • Frezarea straturilor asfaltice existente și turnarea unor noi straturi din beton asfaltic,
  • Montarea unor borduri noi,
  • Montarea unor noi indicatoare rutiere,
  • Montarea stâlpișori pentru protecția pietonilor,
  • Montarea de dale ornamentale auto-blocante,
  • Executarea de marcaje rutiere, dar și alte lucrări.

Durata pentru execuția acestui obiectiv de execuții este de 7 luni.

Strada Suhard

Si pe această stradă urmează să fie reabilitat sistemul rutier. Acest lucru implică efectuarea unor lucrări pe o suprafață totală de 2.040 de metri pătrați.

Valoarea estimată pentru realizarea acestor lucrări este de 1,39 milioane de lei, TVA inclus, după cum a transmis Primăria Sectorului 2.

Cookies